پایگاه خبری تحلیلی جهانی پرس

کد مطلب: ۳۶۵۷۷۵  |  تاريخ: ۱۴۰۳/۵/۲۷  |  ساعت: ۱۷ : ۱


رئیس ستاد اربعین شهرداری تهران :

اربعین کنگره محبان اهل بیت است/ تامین ۶۰۰ دستگاه اتوبوس برای انتقال زوار به اربعین

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: تقسیم کار ملی در موضوع ستاد اربعین کلانشهرهای کشور میان شهرداران به انجام رسیده است و انتظار می رود این ماموریت ها با همراهی شورای اسلامی هر شهر و همت شهرداران به خوبیعملیاتی شود.

به گزارش جهانی پرس از روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، محمد امین توکلی‌زاده در نشست مشترک با روسای ستاد اربعین ومعاونین فرهنگی و اجتماعی شهرداری‌های کلانشهرهای کشور در برج میلاد با بیان این مطلب افزود: هر یک از شهرداری ها درشهرهای خود عملکرد مستقلی دارند. در کمیسیون اجتماعی و فرهنگی مجمع کلانشهرهای کشور در تلاش هستیم با ایجاد هم افزایی و هماهنگی بیشتر نقاط قوت تقویت و نواقص در اجرای برنامه های مختلف برطرف شود.
وی اضافه کرد: سابقه خوبی در انجام همکاری مشترک میان شهرداری های کلانشهرهای کشور داریم  که از آن جمله می توان به برگزاری جشن بزرگ امام رضایی‌ها، جشن های غدیر که ابعادی ملی یافته است اشاره کرد.
توکلی زاده با بیان اینکه تجربه‌ ارزنده ای از تعامل و همکاری شهرداری های کشور در برگزاری آئین حاج قاسم در کرمان به دست آمده است، خاطرنشان کرد: برگزاری رویدا های ورزشی، گردشگری حوزه مقاومت و نیز اربعین حسینی در ۳سال گذشته نشان داد ظرفیت بزرگی برای استفاده از امکانات و توانمندی شهرداری های کلانشهرها در کشور وجود دارد که باید از این ظرفیت به‌خوبی استفاده کرد.
شهرداری های کلانشهرها پای کار اربعین
رئیس ستاد اربعین شهرداری تهران، با بیان اینکه در نشست های مرتبط با اربعین تعهداتی از سوی شهرداری های کلانشهرها در حوزه های مختلف داده شده است، یادآور شد: براساس تقسیم کار صورت گرفته در ستاد اربعین، هر یک از شهرداری های کلانشهرهای کشور در نقطه مشخصی از مرز مستقر خواهند بود.
توکلی زاده اضافه کرد: شهرداری کلانشهرهای کشور در حوزه های زیر ساختی، ترابری، سلامت، پذیرایی، خدمات شهری به زوار خدمات ارایه خواهند کرد.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه در همه مرزها شهرداری ها حضور پررنگی خواهند داشت، افزود: در برخی مرزها در داخل کشور شهرداری های دو شهر مسؤولیت ارایه خدمت را با شرایط مشخص شده بر عهده دارند. در عراق نیز برخی شهرداری ها در قالب ۱۰ قرارگاه حضور خواهند داشت که می بایست با هماهنگی سفارت کشورمان در عراق و رعایت مقررات نسبت به خدمتگذاری به زوار اقدام کنند.
وی به ایجاد زیر ساخت های لازم در مسیر اربعین خصوصا در مرز مهران اشاره کرد و گفت: ۱۹۰ کیلومتر خط کشی، نصب تابلوها و رفع زوائد و رنگ آمیزی جداول در این مسیر انجام شده است. تکلیف شهرداری های کلانشهرها در تامین اتوبوس برای انتقال زوار 900دستگاه بود که تاکنون 600دستگاه آن تامین شده است.
معاون شهردار تهران تاکید کرد: باید تلاش شود تا تعداد اتوبوس های مورد نیاز برای جا به جایی زوار به تعداد کافی مهیا شود. انتظار می رود شهرداری های کلانشهرها به تعهد خود در این زمینه عمل کنند.
نیازمند فرهنگ سازی زمان سفر اربعین هستیم
توکلی زاده در ادامه با علاقه مردم ایران برای حضور در بین الحرمین در روز اربعین و طولانی شدن زمان سفر ایرانیان به عتبات گفت: زوار ایرانی از ۳روز قبل از اربعین به عتبه می روند که این موضوع مشکلاتی را در مرزها و مسیر کربلا و نجف ایجاد می کند. سنت زیارت طرف عراقی این است که از ۱۰ صفر سفر اربعین خود را آغاز می کنند اما زوار ایرانی زمان طولانی را در عراق سپری می کنند که پذیرایی از آنان را با مشکل مواجه می کند.
رئیس ستاد اربعین شهرداری تهران خاطرنشان کرد: هم اینک ۶۰۰ هزار زائر ایرانی در عراق حضور دارند و‌موکب های عراق توان سرویس دهی به این حجم از جمعیت را ندارند و نمی توانند در طول ۲۵ روز مستمر خدمات ارایه کنند. از این رو، نیازمند فرهنگ سازی برای مدیریت زمان سفر هستیم و شهرداری ها در این زمینه نقش موثری دارند.
توکلی زاده بیان داشت: می طلبد با فرهنگ سازی شهرداری ها، زمان مناسب سفر برای اربعین از ۱۰ صفربه بعد باشد تا خدمات مناسبی به زوار از سوی موکب های ایرانی و عراقی ارایه شود. در این راستا آئین بدرقه در ۱۰ صفر برگزار می شود تا نخستین گام ها برای تشویق به مدیریت سفر اربعین برداشته شود.
وی با بیان اینکه مسولان عراقی خواهان انجام زیارت از سوی زوار هستند اما تقاضایی نیز دارند، توضیح داد: مسولان عراق تقاضا دارند که زوار تنها از یکی از شهرهای مقدسه بازددید و زیارت داشته باشند اما زوار ایرانی برای حضور در همه عتبه مقدسه اقدام به سفر اربعین می کنند.‌
پذیرایی کلانشهرها از زوار در دو‌شهر عراق
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در ادامه با بیان اینکه شهرداری های چند کلانشهر کشور در دو‌شهر عراق پذیرای زوار هستند، افزود: مواکب عراق در کربلا و نجف و طریق و مسیرعلما مستقر است. شهرداری های کلانشهرهای کشور در دو شهر کاظیمن و سامرا از زوار پذیرایی خواهند کرد و در این دو شهر باید همت بیشتری از سوی شهرداران کلانشهرها صورت گیرد.
توکلی زاده به وجود برخی مشکلات در زمینه پذیرایی از زوار در برخی عتبه اشاره کرد و گفت: در پذیرایی از زوار در سامرا مشکلاتی داریم که در این راستا ۱۰۰ موکب عراقی و ۴۰ موکب ایرانی اعلام آمادگی کرده اند تا در مناطقی که نیاز به کمک وجود دارد فعالیت خود را آغاز کنند.
وی به وضعیت جوی و‌گرمای بی سابقه‌هوا اشاره کرد و بیان اینکه شهرداری ها امکانات خوبی برای کاهش این مشکل  در اختیار دارند با قدردانی از شهرداران کلانشهرها در زمینه توجه به این موضوع، بیان داشت: تامین و ارسال مه پاش، یخ ساز صنعتی و تامین کولر از الزاماتی است که امیدواریم با افزایش این تجهیزات بتوانیم در کوتاهترین زمان ممکن افرادی که دچار گرما زدگی هستند را از این حالت خارج کنیم تا دچار آسیب نشوند.
اربعین کنگره محبان اهل بیت است
رئیس ستاد اربعین شهرداری تهران به جنایات رژیم اشغالگر قدس در غزه اشاره کرد و با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب موضوع حج امسال را بر اعلام برایت از مشرکان قرار دادند به محدودیت های اعمال شده در عربستان اشاره کرد و گفت: راهپیمایی اربعین به عنوان کنگره محبان اهل بیت با چنین محدودیتی رو به رو نیست و‌باید صدای مظلومیت مردم غزه را از این طریق به جهان مخابره کرد.
توکلی زاده اضافه کرد: کربلا طریق الاقصی شعار امسال اربعین است و ذیل آن چند پویش طراحی شده است تا با استفاده از آن با حوزه نوجوانی و جوانی کشور ارتباط برقرار کنیم. پویش لشگر قدس لشگر حسین است و اقلام فرهنگی آن تولید و رخدادهایی مانند مانند سرود،  چفیه ، سر بند ، کلاه و مانند آن تهیه و تامین شده است و لازم است این پویش در شهرهای مختلف با کمک شهرداری ها توسعه یابد.
در این نشست مدیران مختلف شهرداری تهران و روسای ستاد اربعین کلانشهرهای کشور هر یک با ارایه گزارشی آخرین اقدامات و فعالیت های خود را در حوزه اربعین و برنامه های مرتبط با آن را ارایه کردند.


لينک مطلب: http://www.jahanipress.ir/ NSite/FullStory/?Id=365775

چاپ خبر