پایگاه خبری تحلیلی جهانی پرس

کد مطلب: ۳۶۶۸۷۸  |  تاريخ: ۱۴۰۳/۷/۱۸  |  ساعت: ۲۱ : ۴۲


رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری:

نگاه مدیریت شهری در تهران به توسعه گردشگری درست است

رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری گفت: شهرداری تهران در حوزه گردشگری و معرفی مراکز جاذب پایتخت به گردشگران اقدامات ارزنده ای انجام داده است که این اقدامات برای پایداری باید با رویکردهای اقتصادی پیوند پیدا کند تا مردم مسیری را که در شهرداری پیموده شده است در آینده دنبال کنند.

به گزارش جهانی پرس از شروابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، علی آقامحمدی در جریان بازدید از نمایشگاه تخصصی شهر پایدار که از ۱۷ مهرماه در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی کیش دایر شده است با حضور در غرفه ستاد گردشگری شهرداری تهران با بیان این مطلب افزود:  تهران دارای 1200 جاذبه گردشگری است اما بسیاری از مردم با این اماکن آشنایی ندارند.‌ ضرورت دارد برای آشنایی بیشتر مردم با جاذبه های تهران تورهای گردشگری مجازی توسعه یابد.

وی افزود: در  بسیاری از کشورهای جهان، مراکز جاذب گردشگر در قالب های مختلف اقدام به برگزاری تور می کنند که از آن جمله برگزاری تورهای مجازی است. شهرداری تهران در این مسیر اقدامات ارزنده ای را انجام داده است اما این روند نیازمند توسعه بیشتر در کنار توجه به بازدید حضوری از اماکن تاریخی و گردشگری است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه اجرای طرح های گردشگری علاوه بر ایجاد نشاط و رونق اقتصادی در مناطق هدف اجرای این طرح ها، منجر به کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌شود، خاطرنشان کرد: با اجرای برخی طرح های گردشگری در مناطق ۱۷ و ۱۸ شاهد احیای زندگی در برخی بخش های این مناطق و از بین رفتن آسیب های اجتماعی که مردم را با مشکل رو به رو کرده بود هستیم.

آقامحمدی، به فعالیت اتوبوس گردشگری در پایتخت اشاره و با بیان اینکه مسیرهای گردشگری در پایتخت با تلاش های انجام شده از سوی شهرداری توسعه یافته است، افزود: تقویت ناوگان اتوبوس های دو طبقه و توسعه گردشگری در محورهای مختلف تهران باید یک اولویت باشد. استفاده از این تجهیزات مورد پسند گردشگران است و می توان با کمک آن گردشگری را در بافت های تاریخی تهران به شکل ارزان و آسان رونق داد.

پیوند اقتصاد و گردشگری ضروری است

رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری در ادامه با تاکید بر اینکه گردشگری فرهنگی است که باید آن را با اقتصاد پیوند داد تا ماندگار شود، افزود: نوع نگاه شهرداری تهران به موضوع گردشگری نگاه درستی است و شهرداری در این مسیر اتفاقات خوبی را رقم زده است. اما، این نگاه باید در پیوند با مسایل اقتصادی به سمت مردمی سازی حرکت کند تا تحولات مدیریتی منجر به تعطیلی این اقدامات در پی تغییر مدیریت ها نشود.

آقامحمدی تاکید کرد: باید اقدامات شهرداری تبدیل به جریان اقتصادی شود چرا که شهرداری قادر به تامین همه هزینه‌ها نیست. همچنین نیازمند جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی در این عرصه هستیم.‌ سرمایه گذار باید باید بتواند با دریافت سود منطقی و با نظم بخشی به فعالیت‌ها در پروژه های فرهنگی و اجتماعی، رویکردها را تبدیل به فرهنگ کند.

وی ادامه داد: شهرداری تلاش‌های قابل اعتنا و توجهی را در عرصه های اجتماعی و فرهنگی انجام داده است و نمی توان از کنار این اقدامات گذشت و مدعی شد که اتفاقی رخ نداده است. این اقدامات باید با پایدارسازی اقتصادی، تثبیت شود. شهرداری تهران در مدت باقیمانده‌ مدیریت شهری خود باید این رویکرد را در دستور کار خود قرار دهد تا قدم های بزرگ و افکار خوبی که وجود دارد تثبیت شده و افق زیبا و ارث خوبی از این دوره مدیریت شهری به مردم تهران برسد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، به تدوین سند جامع گردشگری پایتخت اشاره کرد و گفت: برخی محورهای گردشگری پایتخت باید بکر باقی بماند چرا که دست نخورده ماندن این اماکن و مسیرهای دسترسی به آن خود یک جاذبه گردشگری است. رود دره‌ها نیز جاذبه‌های دیگری هستند که در دوره کنونی مدیریت شهری شاهد توجه به این ظرفیت شهر  برای جذب گردشگر هستیم. این روند باید ادامه پیدا کند تا شهری پویا و سرزنده داشته باشیم.


لينک مطلب: http://www.jahanipress.ir/ NSite/FullStory/?Id=366878

چاپ خبر