پایگاه خبری تحلیلی جهانی پرس

کد مطلب: ۳۶۶۹۰۲  |  تاريخ: ۱۴۰۳/۷/۲۲  |  ساعت: ۲۰ : ۳۷


ادامه تحصیل 3500 دانش آموز مددجوی بازمانده از تحصیل

امروز در یک بازدید چند ساعته خبرنگاران از موسسه‌های تحت حمایت کمیته امداد؛ تخته سیاه، کلاسینو ، علامه حلی و .... از مراحل آموزشی و کمک تحصیلی این مرکز به مددجویان آشنا شدند.

 به گزارش جهانی پرس، در ابتدا خبرنگاران با همراهی حجت الاسلام والمسلمین علی جعفری معاون امور فرهنگی کمیته امداد و حاج آقا فضلی به موسسه تخته سیاه با مدیریت سرکار خانم آرام فر رفتند و آنجا با مراحل کمک آموزشی این مجموعه آشنا شدند.

تلفن عامل اصلی مددکاری می‌تواند باشد
 آرام فر ابتدا گفت: فعالیت موسسه از سال 1382 با فعالیت نشر سیاه آغاز به کار کرد. برادرم در آن زمان تدریس محیط زیست داشت قبل از کرونا هم خدمات آنلاین داشتیم که از سراسر کشور از این خدمات استفاده می کردند ضمن اینکه حدود 18 استودیو و یک استودیوی کروماکی داریم.
وی افزود: داستان حمایت کمیته امداد از آنجایی شروع شد که برادرم در تدریس محیط زیست متبحر بود و از طرف کمیته امداد تماس گرفتند که برخی از مددجویان تمایل دارند که در کلاس وی باشند بنابراین همکاری ادامه یافت.
آرام فر که تجربه روزنامه نگاری در روزنامه اعتماد را دارد، بیان کرد: در 21 سال اخیر تقریبا 420 عنوان کتاب آموزشی از طرف نشر سیاه منتشر شد.
وی گفت: این موسسه 200 پشتیبان برای 240 هزار نفر افراد تحت پوشش کمیته امداد دارد که همگی دانش اموز دبستانی هستند.

 95 درصد رشد در مدارس تیزهوشان
انصاری مدیرعامل علامه حلی نیز بیان کرد: حدود 19 سال سابقه در حوزه آموزش ویژه دانش آموزان مستعد فعالیت داریم. دانش آموزانی که مستعدند چون این بچه ها استعداد ویژه هم به لحاظ محتوایی دارند .
وی افزود: به لطف خداوند در این سه سال اخیر محتوایی که مخصوص دانش آموزان مستعد است بتوانیم به کل کشور برسانیم.
انصاری ادامه داد: آن چیزی که به لطف خدا باعث افتخار است در ارگانهای مختلف بخصوص کم برخوردار بتوانند استفاده کنند قبول مدارس تیزهوشان در پایه دهم است که 95 درصد رشد داشته و در نمونه دولتی هم 47 درصد رشد داشتیم.
مدیرعامل علامه حلی اضافه کرد: حدود 8 هزار دانش آموز جزو دانش آموزان مستعد بودند حدود 30 هزار نفر انتخاب شدند و با حمایت ویژه توانستند این موفقیت را رقم بزنند.
وی در پایان گفت: این موسسه با حمایت کمیته امداد ابتدا با 2 هزار دانش آموز، سال دوم با 18 هزار دانش اموز و سال سوم با 30 هزار دانش آموز فعالیت کرده است.

۶۰۰۰ دانش آموز بازمانده از تحصیل

معاون امور فرهنگی کمیته امداد گفت: به کمک مددکاران کمیته امداد و همکاری با موسسات آموزشی بخش خصوصی توانستیم از میان ۶۰۰۰ دانش‌آموز مددجوی بازمانده از تحصیل ۳۵۰۰ نفر را به مدرسه برگردانیم.
 
حجت الاسلام والمسلمین علی جعفری در جمع خبرنگاران درباره حمایت تحصیلی مددجویان کمیته امداد گفت: کمیته امداد امام خمینی ۵ میلیون مدد جو دارد که از این تعداد ۸۰۰ هزار نفر دانش‌آموز هستند که همه در سال‌های اخیر پشتیبانی تحصیلی را دریافت کرده‌اند. در این راستا با حدود ۶۵۰ هزار دانش‌آموز تماس تلفنی برقرار کردیم و پایش تحصیلی آنها انجام شد.

معاون امور فرهنگی کمیته امداد افزود: برخی از مسائل ممکن است روان‌شناختی باشد و یا دانش‌آموز مشکل معیشتی داشته باشد از این رو ما از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کردیم و در سه پایه اول ابتدایی تلاش کردیم جلوی بازماندگی از تحصیل را بگیریم. ما ۱۲۰ هزار دانش‌آموز ابتدایی در سه پایه اول، دوم و سوم تحت پوشش داریم که بیشترین بازماندگی از تحصیل در دوره ابتدایی اتفاق می‌افتد. از این تعداد ۶۰۰۰ دانش آموز بازمانده از تحصیل داشتیم که در سال گذشته ۳۵۰۰ نفر از آنان به مدرسه بازگشتند.

جعفری گفت: چون در سه پایه اول توفیق خوبی داشتیم در پایه‌های ۴، ۵ و ۶ ابتدایی نیز شروع به کار کرده و با یکی از مؤسسات خصوصی قرارداد بستیم. در بین حدود ۲۵۰ هزار نفر دانش آموز ابتدایی تحت پوشش کمیته امداد حدود ۶۰ هزار دانش‌آموز مناطق محروم در معرض بازماندگی از تحصیل هستند که بنا داریم با پشتیبانی آنان را به مدرسه بازگردانیم.

وی افزود: برای جلوگیری از بازماندگی از تحصیل با مؤسسات بخش خصوصی قراردادهایی بستیم که در دو بخش سه پایه اول ابتدایی و سه پایه دوم با دو مؤسسه جداگانه قرارداد بستیم که پشتیبانی تحصیلی از این دانش آموزان به عمل آید. برای متوسطه اول و دوم که در آستانه کنکور هستند هم موسساتی را در نظر گرفته‌ایم که در هر رشته هنرستان انسانی ریاضی و تجربی به صورت جداگانه پشتیبان در نظر گرفتیم.

وی با اشاره به اینکه برای دوره متوسطه اول پایه‌های ۷، ۸ و ۹ مشاوره تحصیلی داریم گفت: اما در پایه ۱۰، ۱۱ و ۱۲ به تفکیک رشته‌های ریاضی، انسانی، تجربی و هنرستان با چهار مؤسسه خصوصی کار می‌کنیم. برای اینکه این‌ها را برای کنکور آماده کنیم و جلوی ترک تحصیل را نیز بگیریم. ما تقریباً در هر پایه‌ای ۵۰ تا ۷۰ هزار دانش‌آموز تحت پوشش داریم.

پشتیبانی از دانش‌آموزان پشت کنکوری و استعداد درخشان تحت پوشش

معاون فرهنگی و اجتماعی کمیته امداد اظهار داشت: در حوزه خدمات کنکور توفیقات خوبی داشتیم. بیش از ۶ هزار نفر از دانش آموزان ما در دانشگاه فرهنگیان قبول شده و معلم شدند رتبه‌های برتر زیادی در بین دانش آموزان تحت پوشش وجود دارد. در سه رشته از خدمات آموزشی بهترین مؤسسات استفاده می‌کنیم. سیستم ارتباطی و پشتیبانی را خودمان طراحی کرده‌ایم. اما این مؤسسات برتر با ما در این زمینه همکاری می‌کنند.

وی افزود: کمیته امداد همچنین برای آمادگی آزمون استعدادهای درخشان در دو مقطع، دانش آموزان را حمایت می‌کند. در ابتدای کار کلاً ۶۵ نفر دانش‌آموز سمپادی داشتیم که این تعداد اکنون به ۱۰۰۰ دانش‌آموز رسیده است. ۱۰ هزار دانش‌آموز نمونه مردمی داریم که دستاوردهای بزرگی در این زمینه داشته‌اند. با کمک خود سازمان استعدادهای درخشان در هیئت دولت رایگان شدن شهریه برای دهک‌های ۱ تا ۴ چه مددجو باشند چه نباشند را به تصویب رسانیدم.

جعفری در ادامه با تاکید بر اینکه یکی از کارهای ما پشتیبانی دانش آموزان هنرستانی است بیان کرد: ما ۶۵ هزار دانش‌آموز هنرستانی داریم که مهارت‌های فنی را می‌آموزند ولی کسب و کار پیرامون آن فن را بلد نیستند و عمدتاً به کار شاگردی وادار می‌شوند و از خدمات آنها سو استفاده می‌شود. ما سعی کردیم با همکاری با دانشگاه فنی حرفه‌ای کشور حوزه کسب و کاری را برای این افراد تقویت و جبران کنیم، تا بتواند کسب و کار مناسبی برای خود دست و پا کنند.

وی اظهار کرد: از میان این‌ها ۲۰۰۰ نفر به کسب و کار ثابت رسیدند که ماهانه ۲ تا ۱۵ میلیون درآمد دارند. برای اولین بار به این دانش آموزان وام اشتغال به مبلغ ۲۰ میلیون تومان پرداخت شد که بتوانند کسب و کار کوچک خود را تقویت کنند. تلاش می‌کنیم دانش آموزان را به هنرستان بفرستیم تا با پشتیبانی به کسب و کار برسند و توانمند شوند.

حجت الاسلام جعفری همچنین گفت: مؤسسه‌ای هم برای خدمات المپیاد داریم دانش آموزانی که وارد مدارس علامه حلی زیر نظر سازمان استعدادهای درخشان شده‌اند برای ثبت اختراع، شرکت در جشنواره‌ها و المپیادها مورد پشتیبانی قرار می‌گیرند. بچه‌هایی که در این پروژه‌ها شرکت می‌کنند پس از اینکه به موفقیت می‌رسند به بچه‌های امدادی دیگر کمک می‌کنند.

کشف استعداد و توانمندسازی دانش‌آموزان در حوزه‌های غیر درسی

وی افزود: کار دیگری که انجام می‌دهیم در خصوص دانش آموزانی است که در طرح شهاب استعداد برتر شناخته شده‌اند. این طرح برای کشف استعدادهای غیر تحصیلی دانش آموزان از جمله در حوزه‌های ورزشی، هنری، اجتماعی و مذهبی است. ما در بین کسانی که در آموزش و پرورش در این طرح شناسایی شده بودند ۱۰ هزار مددجو داشتیم که برای حمایت و پشتیبانی از این دانش آموزان با مؤسسه دانش بنیانی قرارداد بسته تا بتواند استعدادهای این دانش آموزان را تقویت کرده و توانمندسازی کنند.

جعفری در ادامه ضمن بیان اینکه همه این کارها زیرساختی در حوزه روانشناسی و مشاوره نیاز دارند بیان کرد: بسیاری از این بچه‌ها خودشان یا خانواده‌شان مشکلات روانشناختی دارند و باید مشاوران ما زیرساخت روانشناسی این بچه‌ها را تقویت کنند تا بتوانند درس بخوانند.. در حال حاضر ۱۲۰۰ روانشناس طرف قرارداد ما هستند که در شعب مراکز مشاوره و روانشناسی ما فعالند و همچنین در تفاهم نامه‌ای با نهاد کتابخانه‌های عمومی قرار شد که مشاوران ما در آنجا حضور داشته باشند و در دسترس مددجویان باشند. ما موارد بسیاری داشتیم که مثلاً دختری با آسیب‌های روحی به دنبال ترک تحصیل بوده ولی با کمک روان شناسان ما در آزمون تیزهوشان قبول شده است.
وی تاکید کرد: از طرفی مددکارها نیز باید کمک کنند. شبکه ۴۰۰۰ نفری مددکاران کمیته امداد با ما همکاران می‌کنند و تاکنون مشکل معیشتی ۱۵۰۰۰ دانش‌آموز را حل کردیم که این غیر از خدمات عمومی امداد است.


لينک مطلب: http://www.jahanipress.ir/ NSite/FullStory/?Id=366902

چاپ خبر