کد مطلب: ۳۶۷۱۳۶ | تاريخ: ۱۴۰۳/۸/۲ | ساعت: ۱۲ : ۱۱
به گزارش جهانی پرس از روابط عمومی رسانه ملی، این جایزه معتبر به منظور شناسایی دستاوردهای چشمگیر و نوآوریهای مهندسی در منطقه آسیا-اقیانوسیه بهصورت سالیانه اعطا میشود. امسال، این افتخار به خاطر راهاندازی 208 شبکه محلی انتخاباتی بر بستر تلویزیون دیجیتال زمینی ایران، در روز سهشنبه 1 آبانماه 1403، در شصت و یکمین مجمع عمومی اتحادیه رادیو و تلویزیونهای آسیا-اقیانوسیه در شهر استانبول کشور ترکیه، به آقای مهندس شریفی معاون توسعه و فناوری رسانه، به نمایندگی از دکتر جبلی، اهدا شد.
در این پروژه ملی که به همت معاونت توسعه و فناوری رسانه در آستانه انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی در ایران اجرا شد، برای هر یک از 208 حوزه انتخاباتی کشور، یک شبکه محلی انتخاباتی راهاندازی شد تا امکان تبلیغات برای نامزدهای انتخابات مجلس از بستر پخش همگانی تلویزیون دیجیتال زمینی فراهم گردد. با توجه به تعدد نامزدهای انتخابات در کشور، محتوای تبلیغاتی نامزدهای هر حوزه انتخاباتی در مرکز استان مربوطه تولید و جهت پخش به ایستگاه های تلویزیونی پوششدهنده آن حوزه انتخاباتی ارسال و نهایتا در محدوده جغرافیایی هر حوزه پخش میشد. از جمله ویژگی های شاخص این طرح می توان به ایجاد پوشش جمعیتی حدود 90 درصدی در دریافت شبکه های محلی انتخاباتی فارغ از هرگونه دشواری و مشکل در سمت دریافت مردم، بدون نیاز به توسعه فرستندههای تلویزیونی و افزایش ظرفیت شبکه سیگنال رسانی کشور اشاره کرد.
ابعاد این پروژه، در آستانه ی بیستمین اجلاس فناوری رسانه ضمن بازدید آقای احمد ندیم دبیرکل اتحادیه ABU از چرخه فنی سازمان، در جلسهای با حضور آقای مهندس شریفی معاون توسعه و فناوری رسانه و آقای دکتر مرادی مدیرکل تحقیقات و جهاد خودکفایی برای ایشان تشریح شد. آقای احمد ندیم فعالیتهای انجام شده در این پروژه را بسیار مهم و نوآورانه دانست و خواستار ارائه این پروژه در مجمع عمومی آتی ABU شد. لذا اداره کل تحقیقات و جهاد خودکفایی اقدام به تهیه پیشنهاد آن جهت شرکت در بخش جایزه ویژه ی مهندسی پخش ABU در سال 2024 نمود.
شصت و یکمین مجمع عمومیABU ، امسال از تاریخ 27 مهر تا 2 آبان 1403 (۱۸ تا ۲۳ اکتبر ۲۰۲۴) در شهر استانبول کشور ترکیه با شعار "پیوند هوش مصنوعی، پخش رسانهای و جامعه" برگزار شد. هدف از برگزاری مجمع عمومی ABU در طول بیش از 6 دهه، بررسی راهکارهای بهره مندی از فناوری های جدید در ارئه محتوای برودکست می باشد. مدیریت صحیح در سازوکارهای پیادهسازی و بهرهگیری از فناوریهای نوین در اجرای آن سبب شد که این پروژه ملی پس از رقابت در سطح بین المللی با سایر راهکارهای مهندسی برودکست منطقه ABU، از منظر داوران کمیته فنی مجمع عمومی ABU در میان 21 نامزد دریافت این جایزه، حائز بالاترین امتیاز شده و جناب آقای دکتر پیمان جبلی، ریاست محترم سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برای دریافت جایزه ویژه مهندسی پخش ABU در سال 2024 انتخاب شوند.
اتحادیه رادیو تلویزیونی آسیا-اقیانوسیه با 280 عضو از 57 کشور جهان، یکی از بزرگترین و حرفهایترین اتحادیههای رسانهای در سطح جهان است. این اتحادیه از سال 1964 فعالیت خود را آغاز کرده و با هدف همکاری، هماهنگی، فعالیتهای مشترک و رایزنی در حوزههای برنامهای، فنی، آموزشی، ورزشی، حقوقی و نیروی انسانی در میان اعضاء، به منظور تقویت و توسعه رادیو و تلویزیون در منطقه آسیا و اقیانوسیه فعالیت میکند. این اتحادیه با بیش از 3 میلیارد مخاطب در کشورهای مختلف آسیایی و اقیانوسیه، به عنوان بزرگترین و گستردهترین تشکل رادیو و تلویزیون در جهان شناخته میشود. صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز به عنوان یکی از فعالترین اعضای این اتحادیه شناخته میشود.