پایگاه خبری تحلیلی جهانی پرس
کد مطلب:
۳۶۷۴۳۳
| تاريخ:
۱۴۰۳/۸/۱۵
| ساعت:
۱۰ : ۲۴
در گفت و گوی ویژه شبکه خبر مطرح شد؛
اذعان صهیونیستها به شکست راهبردی، در نتیجه حذف رهبران مقاومت
کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: صهیونیستها تصور میکردند با حذف رهبران مقاومت در غزه و لبنان میتوانند از مشکلاتشان در فلسطین و لبنان رهایی پیدا کنند، اما الان خودشان اقرار میکنند نه تنها وضعشان بهتر نشده بلکه بدتر شده است.
به گزارش
جهانی پرس از صدا و سیما ، برنامه گفت و گوی ویژه شبکه خبر موضوع مقاومت بعد از شهادت سیدحسن نصرالله را با حضور آقایان حسین کنعانی مقدم، کارشناس مسائل غرب آسیا، محمد قادری، کارشناس حوزه بین الملل و شیخ غازی یوسف حنینه، رئیس هیأت امنای جمعیت علمای مسلمان لبنان (ارتباط تصویری - قم) بررسی کرد.
سؤال: آقای کنعانی مقدم، مهمترین سؤال بعد از شهادت سید مقاومت، سیدحسن نصرالله این بود که چرا رژیم صهیونیستی در این مقطع زمانی دست به به شهادت رساندن سید مقاومت، دبیرکل فقید حزب الله لبنان کرد؟
کنعانی مقدم: همانطور که مطلع هستید بعد از طوفان الاقصی، رژیم صهیونیستی دچار استیصال شد، از نظر امنیتی، از نظر نظامی، هویتی و حتی اقتصادی، دچار شکستهای پی در پی شد که سابقه نداشت یعنی طوفان الاقصی یک نقطه بدون بازگشتی را در تاریخ مبارزات مقاومت با رژیم صهیونیستی بود. برای اینکه از این بحرانی که در آن به وجود آمده است، رهایی پیدا کند، با همان خطای محاسباتی که دارند، فکر میکرد اگر یک جبهه جدیدی را در لبنان باز کند و با حمله کردن به لبنان و به شهادت رساندن رهبران مقاومت و فرماندههای مقاومت، میتواند از این باتلاقی که گیر کرده است، خودش را خلاص کند. اما بعد از اینکه به جنوب لبنان حمله کرد و سید مقاومت سیدحسن نصرالله تمام قد در دفاع از ملت فلسطین وارد صحنه شد و همه امکانات حزب الله را با یک تاکتیک بسیار دقیق و مشخصی که تدبیر کرده بود، وارد کرد و رژیم صهیونیستی را دچار یک شکست دیگری کرد. به این خاطر آنها احساس کردند که باید سید مقاومت را از سر این خیمه مقاومت بردارند تا بتوانند به راحتی اقدامات بعدی شان را انجام بدهد.
سؤال: در راستای همان استراژی جدا کردن سر از بدن یک مقاومت؟
کنعانی مقدم: بله. اینها در این خواب و خیال به سر میبردند و نمیدانستند که به قول گفته شاعر دوره جاهلیت، که خیلی هم معروف است و شهید قدس اسماعیل هنیه در تهران این را خواند، بدون اینکه ذکری از این شاعر بکند که یهودی هم بوده است، میگوید اگر شما یک بزرگی، یک رهبری را بگیرید یا فوت کند یا بردارید، یکی دیگر میآید که ما دیدیم این در تجربه تاریخی ما وجود دارد. اسماعیل هنیه، شهید مقاومت به شهادت رسید، شهید السنوار جای او را گرفت. یا سیدعباس موسوی وقتی به شهادت رسید، سیدحسن نصرالله جای او را گرفت. خود ما هم حضرت امام وقتی رحلت کردند، مقام معظم رهبری آمدند و میبینیم رهبرانی که بعد از آنها میآیند خیلی قدرتمندتر و قویتر و پویاتر حرکت میکنند و عملاً در این محاسباتی که رژیم صهیونیستی کرده است که با زدن سران جبهه مقاومت و سیدحسن نصرالله میتواند رهایی پیدا کند، عملاً الان خودش اقرار میکند که بدتر شده است و بهتر نشده است.
سؤال: آقای قادری، رژیم صهیونیستی در عرصه میدان ناکامیهای متعددی را حاصل کرده بود، روی آورد به استراتژی از بین بردن سر در بدنه محور مقاومت، با این امید که میتواند باعث تضعیف یا نابودی مقاومت ازجمله حزب الله لبنان شود. اهدافی که متصور شده بود آنچه که در میدان یا حتی فراتر از میدان در عرصه بین الملل حاصل کرد؟
قادری: پس از اینکه این اتفاقات افتاد، همانطور که آقای دکتر فرمودند و آن شرایط برای رژیم صهیونیستی ایجاد شد، هم در حوزه افکار عمومی داخل خود رژیم صهیونیستی و اراضی اشغالی از این زاویه که شهروندان اسرائیلی دائماً این مطالبه را از نتانیاهو و دولت او میکردند که آینده این اتفاقات به کجا میخواهد برسد. چون مهمترین موضوع برای آنها بازگشت ثبات و آرامش به شهرهای فلسطین اشغالی است برای اینکه اینها بتوانند سر خانه و زندگی شان برگردند. نکته بعدی اینکه در فضای بین المللی هیچ یک از حامیان رژیم صهیونیستی هنوز به این نقطه نرسیده بودند که در پس یکسال کشت و کشتار و جنایاتی که اینها راه انداخته اند، الان میشود رژیم را در یک جایگاه پیروز جنگ تصور کرد؛ بنابراین دو نکته را نتانیاهو مدنظر داشت، یکی اینکه بتواند وجهه نظام را بازیابی کند از نقطه نظر همین شکستهای پی در پی و یک برتری نمایی بخواهد انجام بدهد. طی یکسال گذشته هم همین کار را داشت در غزه میکرد، یعنی اینکه اقدام کند به کشتار غیرنظامیان در سطح وسیع و دائماً تلفات بگیرد آن هم عمده اش زنان و کودکانی که اساساً اینها مسلح و نظامی نیستند.
بدون یک راهبرد مشخص نظامی داشت این اتفاقات را مدیریت میکرد، برای اینکه واقعاً تحت تأثیر آن هجمه و ضربه و سیلی محکمی قرار گرفته بود که از سمت مجاهدین حماس در طوفان الاقصی مواجه شده بود؛ بنابراین به یک اتفاقی که بگوید من دست برتر را دارم، نیاز داشت. نکته دوم اینکه نتانیاهو به این جمع بندی رسیده است که همانطور که در مقابل صندلیهای خالی در نشست عمومی مجمع عمومی سازمان ملل صحبت کرد، قائل به این است که این اتفاق و این معرکه، یک معرکهای برای بقاء است، یک جنگی برای بقاء است، او به این باور دارد. برخلاف برخی که در داخل میگویند که چرا جمهوری اسلامی دارد موضوع را ایدئولوژیک میکند، اتفاقاً در نقطه مقابل آنها دارند کاملاً موضوع ایدئولوژیک و آخرالزمانی نگاه میکنند؛ بنابراین وقتی که آنجا این اعتقاد را به صراحت بیان کرد و تقریباً تمام دنیا و کشورهایی که حس میکرد مخالف او هستند را تهدید کرد، حس میکرد که باید یک فضایی را ایجاد کند و یک هنجارسازی را در منطقه شکل بدهد، به چه معنا، به این معنا که بگوید من نخست وزیر اسرائیلی هستم که خودم فارغ از اینکه قوانین و قواعد جنگ و قواعد بین المللی در شورای امنیت سازمان ملل، در نهادهای حقوق بشری و امثال آنها حتی قواعد موضوع در رابطه با جنگ، هرچه میخواهد بگوید بگوید، برای من موضوعیت ندارد، برای من بقاء اسرائیل مهم است؛ بنابراین میآیم کارهایی را انجام میدهم تا به همگان ثابت کنم آنچه من میخواهم قابلیت تثبیت شدن را دارد.
بخاطر همین بود که از کلید واژه نظم جدید استفاده کرد، گفت ما میخواهیم در منطقه یک نظم جدیدی ایجاد کنیم، درحالی که عملاً دارد تلاش میکند برای حفظ نظم موجودی که در آن رژیم صهیونیستی و ایالات متحده بعنوان هژمون یا نیروی برتر دارند در نظام بین الملل فعالیت میکنند و نگران هستند از اینکه این نظم موجود متلاشی شود. میخواهد ممانعت از فروپاشی نظم موجود را به اسم نظم جدید به خورد افکار عمومی بدهد، به نظر من یکی از مهمترین نشانههای آن این بود که باید یک اتفاق بزرگی را رقم میزد. ترور سیدحسن نصرالله، شهید جریان مقاومت، میتوانست یک گامی باشد در این عرصه که هم او اعلام کند که من دارم هنجارسازی میکنم و هر آنچه که من میگویم باید اتفاق بیفتد و هم یک برتری نمایی کند از پس شکستهایی که در طی یکسال گذشته متحمل آن شده بود.
سؤال: آقای کنعانی مقدم، رژیم صهیونیستی یک سری اهداف را برای خودش ترسیم کرده بود و با یک سناریو و یک تاکتیک و تکنیک وارد چه عرصه سیاسی و چه عرصه تحولات شد. اما آنچه که در میدان دید و آنچه در میدان مقاومت و حزب الله و دیگر اجزاء مقاومت مثل یمن، مقاومت عراق، جمهوری اسلامی ایران برای آن رقم زد، چیز دیگری بود که به نظر میرسد که او برای این روزها یا خودش را آماده نکرده بود یا آنچه که آماده کرده بود بسیار با شلختگی و بی برنامهای مواجه شد؟
کنعانی مقدم: همانطور که رهبری هم فرمودند رژیم صهیونیستی الان در خطای محاسباتی به سر میبرد. الان در هشت جبهه دارد میجنگد، قبلاً فقط با غزه میجنگید، اما همین خطاهایی که مرتکب شد، الان باید در غزه بجنگد، در کرانه باختری باید بجنگد، در جنوب لبنان باید بجنگد، در جولان با نیروهای مردمی، با حشدالشعبی در عراق و الان هم جمهوری اسلامی.
سؤال: و پرونده هیچکدام را با موفقیت به سرانجام نرسانده است؟
کنعانی مقدم: نتوانسته است. خودش هم الان اقرار میکند، خود کسانی که در دولت نتانیاهو هستند و جزء معترضان سیاستهای او هستند، مرتب این را بیان میکنند که تو هیچ دستاوردی نداشته ای، در عین حال که درحال نابود کردن ما هستی. یعنی از فروپاشی الان دارند صحبت میکنند، نه فقط دولت نتانیاهو، چون یک زمانی بود که مثلاً دولت نتانیاهو ممکن است ساقط شود، الان آنها میگویند ماهیت ما در معرض نابودی قرار گرفته است. وقتی رژیم صهیونیستی میآید دو دوتا چهارتا میکند، شرایط منطقه و قدرتی که با آن مقابله میکند، حزب الله الان چندین برابر از گذشته دارد عملیات موشکی در تل آویو و حیفا انجام میدهد و رژیم صهیونیستی که مثلاً دنبال این بود که دولت تشکیل بدهد، که نتوانست، دنبال سرزمین بود که نتوانست، دنبال این بود که یک ارتش قوی داشته باشد که آن هم نابود شده است. به نظر میرسد که صهیونیستها در یک سراشیبی قرار گرفته اند که نقطه بدون بازگشت است.
سؤال: شیخ غازی حنینه، اول یک مروری کنیم بر واکنشهای گروهها و اقوام مختلف لبنان، نسبت به شنیدن و دریافت خبر شهادت سیدحسن نصرالله، دبیرکل فقیر حزب الله لبنان، بعد هم به نکته مهم بپردازیم، یکی از اهداف رژیم صهیونیستی ایجاد اختلاف بین گروهها و احزاب مختلف در لبنان در مقاطع مختلف زمانی بود. آنچه الان در صحنه لبنان میبینیم چگونه است؟
شیخ غازی حنینه: دشمن صهیونیستی هیچگاه لبنان را رها نکرده است و در صد سال اخیر بارها لبنان را تهدید کرده است. در یکسال اخیر بعد از طوفان الاقصی که در نوار غزه رخ داد در برابر رژیم صهیونیستی برای دفاع از ملت فلسطین، مقاومت اسلامی در لبنان که شهید سیدحسن نصرالله بارها آن را اعلام کرد، حمایت از مقاومت غزه در طوفان الاقصی بود. این دشمن چارهای در خود ندید جز اینکه به لبنان تعرض کند، انفجار پیجرها را داشتیم، بعد از آن بیسیمها که در دستان نیروهای مقاومت بود منفجر شد و بعد از آن دیدیم که فرماندههای مقاومت را به شهادت رساند، ساختمانی که فرماندهها در آن تجمع داشتند. بعد از آن دیدیم که این شهادتها فقط کرامت ملت لبنان را افزایش داد. آنها بعد از آن حملات زمینی را آغاز کردند و محلی که سیدحسن نصرالله و تعدادی از فرماندهها در آنجا حضور داشتند، بمباران کردند و تعدادی را به شهادت رساندند. دشمن صهیونیستی تلاش داشت اراده ملت مقاومت و صلابت مردم را از بین ببرد و سنی، شیعه، مسیحی و کسانی که حول مقاومت جمع بودند، آنها را سست کند و پشتیبانی آنها را از بین ببرد.
دشمن فکر کرد که با این ترور وحشیانه میتواند پایداری و مقاومت ملت لبنان را از بین ببرد. اما این ملت هوشیار که با سیدحسن نصرالله زیسته بودند، همه در همه گروهها و همه قومیت ها، سنی، علوی، مارونی، دروزیها و همه و همه با سیدحسن نصرالله زندگی کرده بودند و او را به خوبی میشناختند، سخنان او را میشنیدند و از درسهای او استفاده میکردند و کلمه سیدحسن نصرالله در دل آنها مینشست. اولین واکنش مردم این بود که حول مقاومت مستحکمتر شدند و وضعیت به گونهای شد که موضع مقاومت استحکام پیدا کرد. از روز اولی که شهادت سیدحسن نصرالله اعلام شد، دیدیم که نیروهای مقاومت وارد شدیدترین درگیریها شدند و نشان دادند که شهادت سیدحسن نصرالله انگیزه آنها را برای ادامه مقاومت و جنگ بالا میبرد و ایشان به پرچم مقاومت تبدیل خواهند شد و حمایت از غزه و فلسطین ادامه پیدا خواهد کرد. ملت فلسطین که در درد و رنج وحشتناکی هستند تنها نخواهند بود و ارتش رژیم صهیونیستی نمیتواند هر کاری که میخواهد در نوار غزه انجام بدهد. در واقع شهادت سیدحسن نصرالله، انگیزهای برای ملت لبنان و مقاومت بود برای حمایت از مردم فلسطین و غزه و این چیزی بود که ملت لبنان در عمل نشان داد و رزمندگان مقاومت هم آن را در میدان به خوبی نشان دادند.
سؤال: شیخ غازی حنینه: یک نکتهای را از شما بپرسم. بعد از شهادت سیدحسن نصرالله رسانههای عبری روی آن بسیار مانور دادند و آن را بازتاب دادند و گفتند کار حزب الله تمام شده است و حتی سخنگوی رژیم صهیونیستی خبرهایی از آغاز جنگ زمینی به لبنان داد. با گذشت چندین روز از شهادت سیدحسن نصرالله، آیا کار حزب الله و مقاومت در لبنان تمام شده است، صحنه جریان مقاومت اسلامی الان در منطقه به ویژه در لبنان، به ویژه حزب الله لبنان چگونه است؟
شیخ غازی حنینه: از زمان شهادت سیدحسن نصرالله تا امروز و تا همین لحظه، وضعیت میدانی نشان داده است که در جبهه زمینی در مقابله با ارتش رژیم صهیونیستی در عیتاالشعب، طیبه، در میصل جبل، در بنت جبیر، در کفرکلا و در منطقه الخیام که آخرین درگیریها در الخیام بود و رزمندگان شدیدترین ضربات را به دشمن صهیونیستی وارد کردند. در همان زمان پهپادهای حزب الله از پایگاه هایشان از خاک لبنان به طرف شهرهای فلسطینی اشغالی شلیک شدند، به طرف حیفا و تل آویو و شمال فلسطین اشغالی و خسارتهای زیاد و پایگاههای رژیم صهیونیستی و زیرساختهای نظامی وارد کردند و جامعه صهیونیستها را به هم ریختند. مهمترین آنها حمله به رستوران افسران صهیونیست بود که دهها نفر از آنها کشته و زخمی شدند. حادثه دیگری که با پهپادهای حزب الله به وجود آمد، حمله به خانه نتانیاهو بود و نزدیک بود که او همسرش در خانه کشته شوند. میبینیم که میدان آتشین است و رزمندگان مقاومت ضربات شدیدی به دشمن وارد کردند و همین باعث شد که رژیم صهیونیستی اعلام کند که نیروهایش را از برخی از مناطق مثل الخیام عقب میکشاند.
و همین باعث شد که رژیم صهیونیستی اعلام کند که نیروهایش را از برخی از مناطق مثل الخیام عقب میکشد، رژیم صهیونیستی تلاش میکند که خسارتهای بسیار زیادی که در جنوب لبنان دیده را پنهان کند و جبران کند، جبران آن با حملات به غیرنظامیان هست که میبینیم تعداد زیادی از غیرنظامیان در لبنان به شهادت رسیدند، رژیم صهیونیستی چارهای نمیبیند جز اینکه شر خودش را بر سر غیرنظامیان پاک ما بریزد و ملت عزیز ما را به شهادت برساند، چه در ضاحیه، چه در بقاع یا جنوب لبنان و جبل و حتی در منطقه صیدا و صور هم شاهد این حملات هستیم. دشمن فکر میکند که با این حملات و کشتن مردم غیرنظامی که از همه اقوام هستند میتواند فشار بیاورد بر حامیان مقاومت و ملت لبنان را علیه مقاومت بشوراند ولی میبینیم که مردم همه بعد از این حملات بیرون میآیند و میگویند فدای مقاومت، فدای روح سیدحسن نصرالله و تمام قربانیان خودشان را تقدیم مقاومت میکنند، بنابراین میبینیم که ادعای آنها که کار حزب الله تمام شده اشتباه است و حزب الله بعد از سیدحسن نصرالله تمام نشده و میدان این را کاملا مشخص میکند و ملت لبنان هر روز علیرغم آوارگی، علیرغم آسیبهایی که دیده این را بیان میکند، برخی مردم به عراق رفتند، به سوریه رفتند در بیروت آواره هستند و سکنی گزیدند، اما علیرغم همه این مشکلات مردم با هم متحد هستند و نشان دادند که وحدت را حفظ کردند، وحدت اسلامی، مسیحی و وحدت ملی دارند و سیلی محکمی به این دشمن خواهند زد و میگویند که ما لبنانیها جنوبیها را رها نمیکنیم و همه با هم هستیم و مقاومت را رها نخواهیم کرد و به آنها هر کمکی بتوانیم خواهیم کرد.
سوال: ما با شما محور یا محورهای دیگر را به فراخور زمان بحث خواهیم کرد. لطفا ارتباط تصویری با ما را حفظ کنید. اما آقای قادری بپردازیم به انتخاب شیخ نعیم قاسم، اول بپردازیم و این انتخاب را ارزیابی کنیم و بعد هم ببینیم که چه تاثیری خواهد گذاشت بر عرصه تحولات لبنان و عرصه میدان، چه پیامی به رژیم صهیونیستی دارد؟
قادری: بعد از این که ترور جناب سیدحسن نصرالله اتفاق افتاد و ایشان به شهادت رسید، تصور اولیه در جبهه آمریکای صهیونیستی این بود که محور مقاومت به ویژه حزب الله را در لبنان توانسته از ریل خودش خارج بکند، سازمان رزم آن را از هم بپاشاند و در واقع آن انگیزه و آن روحیه و آن امیدی را که به هر حال با وجود جناب سیدحسن نصرالله ساری و جاری بود در میان رزمندگان حزب الله و مردم لبنان، توانسته آن را به نوعی ناکام بگذارد و آن را از ریل خودش خارج بکند. یک مدتی طول کشید تا این که عملا حزب الله مجددا جانشین آقای سیدحسن نصرالله را معرفی بکند همین فضای ابهام و همین فضای این که مشخص نبود نهایتا آیا جمع بندی میکند حزب الله روی نفر جدید در چه زمانی و در چه مکانی آن را اعلام خواهد کرد و اینها، این شرایط را کاملا برای اسرائیلیها و آمریکاییها گنگ کرده بود، از طرفی سعی میکردند در فضای رسانهای این را نتیجه همان توجیه خودشان اعلام بکنند که پس دیدید حزب الله دیگر شخصیت کاریزماتیک یا شخصیت توانمندی که بتواند راهبری بکند مقاومت حزب الله را یا بتواند فرماندهی بکند میدان نبرد را ندارد، اما از این طرف دائما نگران این بودند که از آستین حزب الله چه کسی بیرون خواهد آمد؟
چون آنها تجربه شهادت سیدعباس موسوی و بعد آمدن سیدحسن نصرالله را داشتند، شخصیتی با آن جوانبی که جناب شیخ نعیم قاسم دارد شاید دور از ذهن صهیونیستها نبود، اما شاید یا قطعا این ورژن یا این چهره از شیخ نعیم قاسم برای آنها شاید رونمایی نشده بود تاکنون، چون همواره در گذشته جناب شیخ نعیم قاسم در قامت معاون دبیر کل حزب الله اساسا با یک ادبیات متفاوتی بعضا از جناب سیدحسن نصرالله سخنرانی داشتند در رویدادها و مراسمهای مختلف در داخل لبنان یا بیرون از لبنان شرکت میکردند و خیلی از افکار عمومی منطقه و حتی فرامنطقه شناختی نسبت به جناب شیخ نعیم قاسم در قامت کسی که بتواند مدیریت و راهبری بکند حزب الله را به عنوان یک بازوی قدرتمند مقاومت خیلی شناخت دقیقی از آن نداشتند، دو سه تا سخنرانی جناب شیخ نعیم بخصوص سخنرانی همان بعد از اعلام شهادت سید حسن نصرالله و سخنرانی اخیرشان به نوعی نشان داد که رویکرد و جهت گیری جناب شیخ نعیم قاسم هیچ عقب گردی از منش، روش، گفتار و شیوه شهید عزیز سیدحسن نصرالله ندارد و بلکه به نوعی تندتر از دبیر کل فقید، رفتار خواهد کرد کما این که در این مدت شما شاهد هستید در فرمایش خودتان هم در ابتدای گزارش بود، که ابعاد و حجم گسترده عملیاتهای نظامی در چهل روز گذشته بعد از شهادت سیدحسن نصرالله اساسا دارد یک فضای جدیدی را برای اسرائیلیها ایجاد میکند که تقریبا برای آنها مسجل است که شاید، شاید ادامه حیات سیدحسن نصرالله ضررش شاید کمتر از دبیر کلی جناب شیخ نعیم قاسم میبود.
سوال: اقای کنعانی مقدم من بروم به جمعه نصر، فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی و نکته مهمی که فرمودند که دشمن ملت ایران همان دشمن ملت فلسطین، لبنان، مصر، سوریه، یمن و سایر کشورهای منطقه است، اتاق فرمان یک جاست و فقط روش دشمنی متفاوت است. وظیفه ما در قبال این اتاق فرمان مشترک چیست؟
کنعانی مقدم: مقام معظم رهبری در بیان سخنان اخیرشان در حضور دانش آموزان که در محضر ایشان بود، یک نگاه جدیدی نسبت به دکترین دفاعی و امنیتی جمهوری اسلامی کردند و با آن دکترین جدید عملا این تفسیر بحث این که دشمن مشترک ما و اتاق فرماندهی مشترک ما در امریکا هست را کاملا بیان کردند. این که بهرحال جبهه مقاومت که در یک وحدت ساحه الان به سر میبرد و انسجام پیدا کرده یک وفاق برای مجموعه گروههای مقاومت ایجاد شده باید در مقابل دشمن مشترکی که کل منطقه را تحت تاثیر قرار داده حتی ملتهایی که بهرحال تحت سلطه بعضی از سرانی هستند که وابسته هستند به قدرتهای بزرگ، اینها هم الان پیوستند به جبهه مقاومت یعنی مردم مصر، مردم اردن، مردمی که در کشورهای مختلف ممکن است سران شان نسبت به بحث مقاومت یک مقدار تزلزل داشته باشند ولی مردم خیلی سفت و محکم آمدند و دارند حمایت میکنند. این نشان دهنده این است که ما در مقابل دشمنی به نام امریکا که یک پادگان نظامی در منطقه ایجاد کرده تحت عنوان رژیم صهیونیستی و تمام قد دارد از آن حمایت میکند، سلاح هایش، هواپیماهایش، امکاناتش و جاسوسی هایش و حتی حمایتهای بین المللی در سازمان ملل، در شورای امنیت، حتی این که ائتلاف اروپایی ایجاد بکند برای حمایت از رژیم صهیونیستی همه اینها نشان دهنده این است که دشمن اصلی این جا امریکاست و ما باید حواس مان جمع باشد که فکر نکنیم که رژیم صهیونیستی فقط دشمن ما است بلکه امریکا و صهیونیست یک پیکر واحدی هستند که در منطقه دارند علیه منافع و امنیت ملی ما و منطقه قرار میگیرند. در این دکترین جدید آقا فرمودند که ما از همه امکانات، تجهیزات، چه نظامی، چه سیاسی، چه بین المللی استفاده خواهیم کرد و این نکته را هم خیلی مهم بود که در رابطه با این که ما این اشتباه محاسباتی که رژیم صهیونیستی دارد میکند را باید به آنها بفهمانیم که این اشتباه را دارد میکند، ما قطعا در عملیاتهای بعدی و اقدامات بعدی خودمان این کار را خواهیم کرد که دشمن قدرت بازدارندگی اش را از دست بدهد و دیگر نتواند وارد یک پاسخگویی به ما بشود در رابطه با این که ما اگر عملیاتی انجام دادیم آنها بخواهند پاسخی به آن داده شود. به این لحاظ به نظر میرسد که با این ...
سوال: البته که هر عملیات در پاسخ به تجاوز و اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی میدهیم.
کنعانی مقدم: حضرت آقا هم فرمودند که ما اخلاقی برخورد میکنیم، قوانین بین الملل با قدرت برخورد خواهیم کرد، اسلامی برخورد خواهیم کرد، بحث ما یک بحث مثل انتقام است یکی بحث قرآن است که "وَ لَکُمْ فِی الْقِصاصِ حَیاةٌ یا أُولِی الْأَلْبابِ"یعنی ما داریم دشمن را قصاص میکنیم این طور نیست که ما با خونخواهی بخواهیم برویم و بعد هم میخواهیم اخلاق را رعایت کنیم ما مثل رژیم صهیونیستی کودک کش نیستیم مثل رژیم صهیونیستی مراکز درمانی و بیمارستانها را نمیزنیم و ... و ذلک و این بحث اخلاقی و اسلامی را هم ایشان در مقابله با رژیم صهیونیستی بیان کردند.
سوال: آقای قادری برویم سراغ یکسری از اخبارهایی که رسانههای غربی و رسانههای وابسته به رژیم صهیونیستی میدهند آنها را مرور کنیم یکسری زنگ خطرها را روشن میکنند از وخامت شدید اقتصادی در رژیم صهیونیستی، هشدار میدهند نسبت به مهاجرت معکوس در سرزمینهای اشغالی در سایه جنگ فرسایشی که در غزه و لبنان اتفاق افتاده، بلومبرگ یک مطلبی نوشته و نوشته که جنگ در غزه و لبنان اقتصاد اسرائیل را شکننده کرده، کابینه نتانیاهو با کاهش یازده میلیارد دلاری از بخش هزینه بودجه ریاضتی برای سال آینده را تصویب کرده، پیش روی رژیم صهیونیستی، پیش روی کابینه در عرصه داخلی چه موضوعاتی هست؟
قادری: این گزارهها و این نوع نگاهی که بعضا کارشناسان داخل خود رژیم صهیونیستی هم دارند به آن اشاره میکنند، این منطقا مهمترین و اولین چیزی را که به ذهن متبادر میکند این است که پس چطور پس از ۱۳ ماه فشارهای اینچنینی در حوزه اقتصادی و معیشتی چطور رژیم صهیونیستی همچنان دارد در یک فاز خیلی گسترده و در ابعاد گسترده همچنان دارد عملیاتهای نظامی با هزینههای سنگین انجام میدهد و همچنان هم دارد مثلا شرایطش ادامه پیدا میکند، مهمترین نکتهای که این جا به ذهن متبادر میشود این است پس ایالات متحده آمریکا حامی اصلی رژیم در تمام فرآیندهای ۱۳ ماه گذشته است و این که بعضا شما میبینید در مقاطع مختلف مقامات امریکایی مثل وزیر خارجه مثل خود جو بایدن یا مثلا فرماندهی نیروهای منطقهای آنها سنتکام یا مثلا وزیر دفاع میآیند صحبت میکنند میگویند که ما در جریان فلان اقدام نبودیم و یا در جریان فلان اقدام نبودیم اینها دروغ بزرگی است که دارد به خورد جامعه جهانی داده میشود وگرنه به اذعان تمام گزارشهایی که شما به آن اشاره کردید و اخیرا هم تعداد آن و کمیت آن بسیار بیشتر شده کاملا مشخص است که رژیم صهیونیستی نهایتا بعد از طوفان الاقصی تاب و توان ادامه حیات بیش از شاید یکی دو ماه را نداشت، بعضا تا چند روز را خودشان به آن اشاره میکردند به ویژه از نقطه نظر بحث ذخیره کالاهای اساسی، از این طرف وقتی آن دالان راهبردی که نتانیاهو مدعی بود آن را راه اندازی کرده درمواجهه با دالان راهبردی شرق به غربی که محوریت آن جمهوری اسلامی ایران بود، وقتی با ذکاوت و هوشمندی نیروهای مقاومت انصارالله یمن مورد هدف قرار گرفت و عملا از حیّز انتفاع ساقط شد با اقداماتی که در دریای سرخ، تنگه باب المندب و بعد بندر ام الرشراش که یکی از مهمترین بنادر و گذرگاههای ورودی کالا و خدمات به جنوب سرزمینهای اشغالی بود عملا تمام شاهراههای اینها تحت الشعاع قرار گرفت بعد هم که حزب الله بندر راهبردی حیفا را عملا از دور خارج کرد دربخشهای بسیار زیادی، پس این گزاره کاملا مشخص است، نکته بعدی که باید به آن اشاره شود این است، اتفاقا این همان نقطهای است که رژیم صهیونیستی مدتهاست از آن یک واهمه و هراس دارد این که من عرض کردم رژیم صهیونیستی دارد به نوعی رفتار میکند تا ابعادجنگ را به نوعی گسترش بدهد تا بازیگران دیگر را درگیر آن بکند، بخاطر چیست؟ بخاطر این که بتواند همچنان از حمایتهای مالی و حمایتهای سیاسی و اقتصادی حامیان خودش بتواند استفاده بکند.
سوال: یا به نوعی تامین کننده منافع آمریکا درمنطقه غرب آسیا باشد.
قادری: حتما، ما الان در شرایطی به سر میبریم که فردا روز سه شنبه ۵ نوامبر به ساعت ما سه و نیم بعد از ظهر آغاز رای گیری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده است. در همین شرایط شما میبینید در تمام موضع گیریها و سخنرانیهایی که دو کاندیدای دموکرات و جمهوری خواه در امریکا دارند طی این مدت انجام میدهند یک لاین کاملا مشخص در دفاع و حمایت همه جانبه از رژیم صهیونیستی دارد اتفاق میافتد حتی خانم هریس که به دلایلی در کارزار انتخاباتی او به او گفته بودند که باید تنظیم بکنید فضا را، اما او هم باز موکدا تکرار کرد که ما موظف به تامین امنیت رژیم اسرائیل هستیم پس این نشان دهنده این است که ما در فضای رسانهای متاسفانه دیدیم بعضا در داخل کشور هم گزارههایی مطرح میشود که انگار رژیم صهیونیستی مثلا تافته جدابافته از ایالات متحده است و مثلا میشود با روی کار آمدن مثلا یکی از این دو تا کاندیدا در آمریکا فضا را به نوع دیگر و به شکل دیگری پیش برد.
سوال: شیخ قاضی یوسف حنینه همچنان تصویر ما را از استودیو قم همراهی میکنند. آقای حنینه سوال پایانی ام را از محضر شما میپرسم که رژیم صهیونیستی از جنگ در لبنان چه هدفی و چه اهدافی را دنبال میکند و آیا با تغییر تاکتیک یا تکنیک میتواند به این اهداف دست پیدا کند یا خیر؟
شیخ قاضی یوسف حنینه: در ابتدا میخواهم این نکته را مطرح کنم که حزب الله در لبنان یک حزب نیست، حزبی که مردم فکر میکنند حزب الله یک طایفه یا مذهب نیست، حزب الله اسلامی، مذهبی و انسانی است. هر شخصی در لبنان که به آزادسازی مقدسات و مسجد الاقصی و کلیسای قیامت ایمان دارد با حزب الله هست و از خاک لبنان و از آسمان لبنان و از آبهای لبنان و از ملت لبنان و برای حمایت از مستضعفین در فلسطین تلاش میکند. این وضعیت لبنان هست در لبنان که هر کسی که به خط مقاومت ایمان دارد با حزب الله است. مغازه دار در مغازه، دانش آموز در مدرسه، امام در محراب و خطیب بر منبر و استاد در دانشگاه، پزشک در بیمارستانها، پرستاران در بیمارستانها و هر کس که به حق ایمان دارد و میداند که باید از مستضعفان در لبنان و فلسطین تلاش کرد و باید فلسطین و مقدسات را آزاد کرد با حزب الله است. نتانیاهو فکر میکند حزب الله را میتواند از بین ببرد، حزب الله یک حزب نیست یک گروه نظامی نیست که برخی فکر میکنند و در رسانهها هست، حزب الله ریشه در خاک لبنان دارد، حزب الله در هر خانه هست، در هر محله هست، در هر خیابان است، حزب الله در همه شهرها هست، در همه شهرکها از جنوب تا شمال لبنان، از دریا تا بقاع هست، هیچ کس در دنیا نمیتواند حزب الله را از بین ببرد، نمیتواند تفکر مقاومت را از بین ببرد.
چاپ خبر