پایگاه خبری تحلیلی جهانی پرس

کد مطلب: ۳۶۷۷۶۰  |  تاريخ: ۱۴۰۳/۸/۲۹  |  ساعت: ۱۰ : ۱۲


کسب جایزه ایران نانو ۱۴۰۳ برای تولید صنعتی ابرباتری‌های اسید-سرب

محققان یک شرکت نوپا موفق شدند به دانش فنی ساخت ابرباتری‌های اسید-سرب دست یابند و جایزه ایران نانو ۱۴۰۳ را دریافت کنند.

به گزارش جهانی پرس از صداوسیما، گروه استارت‌اپی دانشگاه صنعتی امیرکبیر به دانش فنی ساخت ابرباتری‌های اسید-سرب دست یافتند و توانستند جایزه ایران نانو ۱۴۰۳ را دریافت کنند.

بر اساس این گزارش،  برنامه پایانی پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی نانو و میکرو که در نمایشگاه بین‌المللی برگزار شد، با معرفی برترین شرکت های نوپا همراه بوده است.

در این رویداد ۹۸ نو پاهای نانویی حاضر بودند که با رای داوران برترین تیم‌های شرکت های نوپا معرفی شدند.

جایزه برترین نوآوری سال، به نو پا «گام انرژی» از آزمایشگاه گرافن و مواد پیشرفته (گام) دانشگاه صنعتی امیرکبیر تعلق گرفت. این جایزه شامل یک تندیس برترین نوآوری، مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان وجه نقد و مبلغ ۵۰ میلیون تومان اعتبار شبکه آزمایشگاهی راهبردی بوده است. 

محصول ارائه شده توسط این تیم، ابرباتری اسید-سرب است که شامل یک گرید به روز شده از باتری‌های اسید-سرب با استفاده از نانوفناوری می‌شود.

 در این طرح، با استفاده از فناوری آئروژل گرافنی، اصلاح صفحات در باتری اسید-سرب صورت گرفت و باعث افزایش طول عمر آن تا ۲ برابر و افزایش ۲۵ درصدی ظرفیت آن شد.

مجری این طرح، دکتر آرش قاضی تبار، فارغ التحصیل مقاطع کارشناسی ارشد، دکتری و پسادکتری از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و عضو هیئت علمی پژوهشگاه رنگ و دکتر مالک نادری، استاد تمام دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه صنعتی امیرکبیر هستند که از سال ۱۴۰۰ فعالیت خود را برای این محصول فناورانه در حوزه باتری آغاز کردند و در سال ۱۴۰۳، موفق به کسب جایزه اصلی ایران نانو شدند. 

در این طرح، محققین دانشگاه صنعتی امیرکبیر، خانم مهندس فهیمه غلامی، آقای مهندس شاهین اسفندیاری و آقای مهندس جواد اصغری همکاری مستمر داشتند.

روند تحقیق و توسعه این محصول از سال ۱۴۰۱ تحت حمایت شرکت خصوصی تولیدکننده باتری اسید-سرب، شرکت پلاتین ایران، قرار گرفت و با حمایت شرکت و فعالیت مستمر گروه استارتاپ گام انرژی، تولید در کارخانه بر اساس زیرساخت‌های موجود و با صرفه اقتصادی بالا با موفقیت صورت پذیرفت و تاییدیه‌های لازم را کسب کرد.

مدیریت هزینه تمام شده و امکان پذیری اجرا در کارخانه تولید باتری در کشور، از جمله چالش‌های اصلی طرح بود که با همکاری این دو مجموعه با موفقیت مرتفع شد.

این طرح، نمونه‌ای از طرح‌های ارتباط صنعت و فناوران دانشگاهی است که طی ۳ سال فعالیت تحقیقاتی، موفق به دریافت جایزه برترین نوآوری سال در بین نوپاهای نانویی کشور شد.

 


لينک مطلب: http://www.jahanipress.ir/ NSite/FullStory/?Id=367760

چاپ خبر