کد مطلب: ۳۶۷۹۵۰ | تاريخ: ۱۴۰۳/۹/۱۲ | ساعت: ۱۵ : ۳
به گزارش جهانی پرس از روابط عمومی برنامه شهر امن و به نقل از مرکز برخط پلیس راهور تهران بزرگ، فروغ اسرافیلیان روانشناس و استاد دانشگاه در خصوص وضعیت روحی و روانی موثر بر حواس پنجگانه بیان داشت: انسان بعد جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی دارد و همه این ابعاد قابلیت تاثیرگذاری و تاثیرپذیری نیز دارند، بنابراین تمام رفتارهای انسان دقیقاً عادت ها ، تعاملات و به نوعی شخصیت افراد درجایگاه مختلف و نقش های مختلفی که ایفا میکند میتواند تحت تاثیر قراربگیرد.
دکتر اسرافیلیان ادامه داد: یکی از این تاثیرات ، تاثیر خلق و خوی ما در سبک رانندگی است؛وقتی درباره فرهنگ ترافیکی یا فرهنگ حمل و نقل صحبت می کنیم شاید بیشتر نکات مطرح شده مربوط به رفتار های رانندگان است، اما کمتر به این موضوع پرداخته شده که روحیات و احوال ما هم در نحوه رانندگی ما تاثیر گذار است. ویژگی ها و خلق و خوی ما مثل مکالمات ابتدایی روز یا شنیدن موسیقی یا زمانی که اوضاع روحی و روانی ما نابسامان است و.. همه از عوامل تاثیر گذار در رانندگی ما هستند.
وی افزود: عواملی چون اضطراب ، افسردگی و...که به کنترل رفتار هیجانی بر می گردنند از دلایل موثر و مهمی هستند که با سانحه تصادفات رانندگی ارتباط مستقیمی دارند.
کارشناس برنامه شهر امن در پایان گفت : بنابراین هنگامیکه شخصی با حالت اضطراب و پریشانی رانندگی میکند باید بداند حالت روانی ما روی شیوه رانندگی و سرعت عکس العمل ما حین حوادث موثر خواهد بود پس در شرایط نامساعد تلاش کنیم یه جای استفاده از خودرو شخصی از وسایل حمل و نقل عمومی و تاکسی های اینترتی استفاده کنیم تا به دلایل فوق دچار حوادث نشویم رانندگی متاثر از حواس پنجگانه انسان است و شرایط روانی طبیعتاً روی حواس انسان و دستوری که از مغز به اندام حین رانندگی می رسد موثر است.