کد مطلب: ۳۶۷۹۸۴ | تاريخ: ۱۴۰۳/۹/۱۳ | ساعت: ۲۰ : ۲
به گزارش جهانی پرس از روابط عمومی پنجاهمین سالگرد تأسیس جامعه مهندسان مشاور ایران، در ابتدای جلسه امیر روشن، ضمن خوشامدگویی به اهالی رسانه، تاریخ برگزاری آیین پاسداشت پنجاه سالگی جامعه مهندسان مشاور ایران را اعلام و گفت: این مراسم سوم دی سال جاری در سالن اجلاس سران برگزار خواهد شد و دلیل برگزاری این آیین، پاسداشت پنجاه سال تلاش مستمر جامعه مهندسان مشاور ایران در حوزه خدمات مهندسی کلیه پروژه های عمرانی کشور است.
در ادامه دکتر ستایش به عنوان رئیس ستاد برگزاری آیین تصریح کرد: امروز خرسند و خوشحالیم که خداوند این توفیق را به ما داده است که بتوانیم آیین پنجاهمین سال فعالیت جامعه مهندسان مشاور ایران را برگزار کنیم. جامعه با نهصد شرکت زیرمجموعه در بیست حوزه تخصصی پنجاهسالگی فعالیت خود را جشن خواهد گرفت. رسیدن به این نقطه، به همت اعضای انجمن و عشق آنها به میهن بوده است. تلاش و کوشش اعضای جامعه مهندسان مشاور ایران در طی این سالها موجب این دوره درخشان و به دور از انزوا برای جامعه مهندسان مشاور شده است. جامعه مهندسان مشاور ایران با پایبندی به اصول اخلاقی همواره در فکر رشد و توسعه کشور بوده است. ما به این باور رسیدهایم که باید با تلاش و پشتکار در سرنوشت مردم کشور نقش تعیینکنندهای را بازی کنیم. ما تمام این اتفاقات را مرهون اعضای جامعه هستیم.
وی افزود: جامعه مهندسان مشاور ایران در سال ۱۳۵۲ تأسیس شده است. این امر در حالی بود که عمده فعالیتهای زیرساختی کشور در قبل از انقلاب توسط مهندسین خارجی صورت میپذیرفت. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و خروج مهندسان خارجی از کشور، بار سنگین برنامهریزی برای زیرساختهای عمرانی کشور بر دوش مهندسان مشاور داخلی افتاد و ما هم سعی کردیم در بستری حرفهای و اخلاقی، از ابزارهایی همچون خرد و دانایی درست استفاده کنیم.
دکتر ستایش خاطرنشان کرد: برخی کملطفیها هم ما را مأیوس نکرد و ما با همکارهای خود در ۱۷ استان سعی کردیم برای توسعه کشورمان بکوشیم و با پیدا کردن ارزشهای مشترک توانستیم از انزوا جلوگیری کنیم.
ما با پیدا کردن الفبای توسعه در کنار حاکمیت قرار گرفتیم و توانستیم با استفاده از تجربیات پیشکسوتان و همچنین با شیوه صحیح جانشینپروری، مسیر خود را ادامه دهیم. اکنون جوانانی که از آموختههای پیشکسوتان استفاده کردند کنار ما و در این آیین حضور دارند. ما از همه افرادی که در این مسیر در کنار ما بودند و هستند، قدردانی میکنیم.
وی افزود: یکی دیگر از ارزشهای حائز اهمیت در این رویداد مسئولیت اجتماعی است. ما با دغدغه مسئولیت اجتماعی در پنجاهمین سالگرد تأسیس جامعه مهندسان مشاور ایران و با همکاری بنیاد علمی نخبگان دست به اقداماتی خواهیم زد. به عنوان مثال، این مراسم روز بعد از سالروز تولد حضرت فاطمه زهرا(س) و روز مادر است. ما به این بهانه قصد داریم، پنجاه مادر زندانی را از زندان آزاد کنیم و آنها را به آغوش خانواده برگردانیم. البته امیدوارم هماکنون پنجاه مادر در زندان حضور نداشته باشد! به هر روی، تلاش ما خوشحال کردن پنجاه مادر ایرانی در روز ولادت دختر پیامبر(ص) است.
دکتر ستایش در پاسخ به پرسش خبرنگار نگاه اقتصاد که درباره کملطفی مسئولین و فعالیت جامعه مهندسان مشاور ایران در دوره دفاع مقدس بود، گفت: ما برای ادامه مسیر خود نیازمند تربیت نیروی انسانی متخصّص و متعهّد هستیم. وقتی توجه به پروژههای عمرانی کم باشد، انگیزه این نیروها کاهش یافته و در نهایت ترجیح میدهند یا مهاجرت کنند یا در حوزههای دیگر فعالیت نمایند. شاید خیلی درست نباشد که من با جزئیات به مسائل و چالشها بپردازم. به هر حال ما میخواهیم پنجاه سالگی این جامعه را جشن بگیریم.
ببینید! در دو دهه اخیر نزدیک به چند صد نیروی زبده از فعالیت در این حوزه کنارهگیری کردهاند. در مورد دوره دفاع مقدس نیز باید بگویم که ما تلاش کردیم تأثیر ردپای جنگ را چه در هنگام جنگ و چه بعد از آن در سازهها کم کنیم.
رئیس ستاد برگزاری مراسم پنجاهمین سالگرد تأسیس جامعه مهندسان مشاور ایران در پاسخ به پرسش خبرنگار پانا که درباره کوچ مهندسان مشاور به حوزههای دیگر تصریح کرد: این امر به دلیل نبود کار و عدم توجه به نسل جدید نخبه است. بهطور کل، برای ایجاد بسترهای لازم جهت توسعه فضای فعالیت در حوزه مهندسان مشاور راههای زیادی وجود دارد که با توجه به حوزه اقتصادی این بخش باید موانع رفع شده تا مبحث افزایش نیروهای انسانی نخبه در این بخش فراهم شود.
او در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصاد روز درباره همکاری بنیاد علمی نخبگان ، بیان کرد: ما امسال در جلسهای که با هیئت رئیسه جامعه/ شورای مدیریت جامعه داشتیم به این نتیجه رسیدیم که باید با نخبگان کشور ارتباط بگیریم و با انتقال تجربه از سوی پیشکسوتان به سوی نخبگان کشور، مسیر جامعه مهندسان مشاور ایران را پیش ببریم.
دکتر ستایش توضیح داد: نهادها و حوزههای حاکمیتی پشتوانه ما در ارتباط و تعامل با پروژههای بینالمللی نبودهاند. هر اتفاقی در این راستا رخ داده است، با شور و علاقه و پشتکار جامعه بوده است. به عنوان مثال، در کشور ترکیه حمایتهای زیادی از جامعه مهندسان میشود. اما در ایران به این شکل نیست. البته تحریمها نیز بیتأثیر نبوده است. البته ما معتقدیم که تحریمها همیشه نخواهند ماند. بنابراین ما طوری کار خود را پیش میبریم که اگر روزی فضا برای رقابتهای بینالمللی ایجاد شد، با آمادگی کامل وارد رقابت شویم!
به گفته این کارشناس، در بخش صدور خدمات مهندسی، دولتها میتوانند سازوکاری برای توسعه سطح حضور اعضای جامعه مهندسی ترتیب دهند.
او درباره آینده جامعه مهندسان مشاور ایران به رفتار مبتنی بر تعامل با کارشناسان و نخبگان تاکید کرد.
نایب رئیس جامعه مهندسان مشاور ایران درباره شعار این رویداد (حرکت به سمت آیندهای روشن) و چالشهای آینده صنعت در تقابل با هوش مصنوعی و جایگاه آن در جامعه مهندسان مشاور ایران افزود: یکی از اتفاقات مهم در دوران امروز هوش مصنوعی است. هوش مصنوعی برای ما نه فرصت است و نه تهدید! هوش مصنوعی برای ما به مثابه یک ابزار است. ما باید از این تکنولوژی به نحو احسن استفاده کنیم. البته این امر به معنای آن نیست که هوش مصنوعی قرار است جای کسی را پر کند!
دکتر ستایش به مهمترین دستاورد جامعه مهندسان مشاور ایران اشاره و اظهار داشت: به نظر بنده یکی از مهمترین دستاوردها پس از مواجهه با فراز و فرودها، حفظ وضعیت و ادامه دادن است. دلیل ماندگاری این جامعه به خاطر ارزشهای مشترک بین اعضای این جامعه است و انسجام بین اعضا برای رسیدن به اهداف و از همه مهمتر حس خدماتدهی به جامعه هدف است.
در پایان نشست دکتر ستایش به همراه چند تن از خبرنگاران زن حاضر در نشست، از پوستر پنجاهمین سالگرد جامعه مهندسان مشاور ایران رونمایی کردند. این پوستر توسط علیرضا کیایی طراحی شده است. در شمایل این پوستر میتوان ریشههای تنومند جامعه مهندسان مشاور ایران و نیم قرن تجربه آنها در حوزه مشاوره ساخت و ساز را به وضوح دید.