کد مطلب: ۳۶۹۷۹۰ | تاريخ: ۱۴۰۳/۱۰/۲۴ | ساعت: ۱۱ : ۱۵
به گزارش جهانی پرس از روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوتو تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا)، سیامین قسمت از برنامه «صمیمانه» با حضور محسن کمال مدیر سکوی «داکس نت»، جعفر صادقی مدیر ارزیابی و رتبهبندی ساترا، علی رفایی مدیر استانداردسازی و تسهیلگری فنی ساترا با اجرای عباس کریمیعباسی برگزار شد.
کمال در ابتدای برنامه درباره سکوی «داکس نت» گفت: این سکو مختص به پخش فیلم و سریال در حوزه مستند است. حدود یک سال و نیم پیش ایده تاسیس این سکو کلید خورد و جستوجوی خود در فضای مجازی را آغاز کردیم تا ببینیم چند نرمافزار برخط در حوزه نمایش مستند وجود دارد.
صادقی راجع به این سکو توضیح داد: «داکس نت» رسانهای سطح ۲ و ناشر محور است. در حوزه حقوق کاربر، این رسانه تمام شاخصهای نمایش، تماس با ما، قوانین و مقررات، اطلاعات در مورد ماهیت خود سایت را بهصورت متعارف رعایت کرده است. وجود نماد ساترا که به بینندگان امکان ارتباط با نهاد تنظیمگر را میدهد، از نقاط قوت در بحث حقوق کار برای این رسانه است.
کمال در ادامه بیان کرد: یکی از برنامههای اصلی ما این است که از مستندات داخلی و تولید داخلی استفاده کنیم، اما در حال حاضر با توجه به نوپا بودن ساختار، هنوز زمان کافی را نداشتیم که با تولیدکنندگان مکاتبه کنیم و مجوزهای لازم را برای استفاده از مستنداتشان بگیریم. من از همین تریبون استفاده میکنم و از تولیدکنندگان میخواهم که اگر علاقهمند هستند، ما این فضا را در اختیارشان قرار دهیم تا عموم مردم از مستنداتشان استفاده کنند.
رفایی نیز یادآور شد: بهطور خلاصه، این سکو از نظر فنی جزو سکوهای خوب ساتراست. در بررسی امنیتی که از سکو انجام دادیم، هیچ آسیبپذیری بحرانی و جدی وجود نداشت و از نظر فنی سکوی داکس نت وضعیت خوبی دارد.
وی ادامه داد: نکتهای که در سکوی داکس نت یک نقطه قوت است و ساترا نیز به آن توجه ویژهای دارد، بحث کنترل والدین است. کنترل والدین یکی از الزامات مهمی است که به سکوها کمک میکند تا طیفهای مختلف خانواده را پوشش دهند.
مدیر سکوی «داکس نت» با تاکید عنوان کرد: قطعا کنترل والدین یکی از الزاماتی است که در حوزه رسانه به آن اشاره میشود. نکتهای که وجود دارد این است که محتوای ارائه شده در «داکس نت» عمدتا محتوای آموزنده و آگاهیبخش است که برای گروههای سنی مختلف مناسب است. از نظر محتوا، نسل جدید، نسلی متفاوت است و ممکن است به دیدن محتوایی علاقه داشته باشند که نسلهای بزرگتر اشتیاق چندانی به آن نداشته باشند.
وی در پایان گفت: هدف اصلی از توسعه این نرمافزار یک دغدغه فردی بود و ما دوست داشتیم این دغدغه فردی به سمت دغدغه اجتماعی حرکت کند. ما میخواهیم به سمت داشتن جامعهای آگاهتر برویم و در مقابل محتواهایی که هدفمند تولید میشود تا واقعیت را تحریف کند، مقابله کنیم و شفافیت را در این حوزه بالاتر ببریم.