343376
افزایش خطر ابتلا به سرطان کبد با مصرف روزانه نوشابه
دانشمندان در مطالعه جدیدی دریافتند مصرف روزانه نوشابههای حاوی شکر با افزایش ۱.۷۵ برابری خطر ابتلا به سرطان کبد همراه است.
<p>به گزارش <a href="http://www.iribnews.ir/">جهانی پرس از صداوسیما</a>، گروهی از دانشمندان دانشکده پزشکی هاروارد در بوستون با بررسی حدود ۱۰۰ هزار زن آمریکایی با سن ۵۰ سال به بالا در یک بازه زمانی بیش از ۲۰ سال، متوجه شدند که مصرف روزانه نوشابه‌ها یا آبمیوه‌های حاوی شکر می‌تواند آن‌ها را در مقایسه با افرادی که در یک ماه حداکثر ۳ نوشیدنی حاوی شکر می‌نوشیدند، ۱.۷۵ برابر بیشتر در معرض سرطان کبد (Liver) و ۲.۵ برابر بیشتر در معرض مرگ بر اثر بیماری‌های مزمن کبد قرار دهد.</p>
<p>به گفته محققان، نرخ سرطان کبد در این تحقیق در میان زنانی که روزانه یک یا چند نوشیدنی حاوی شکر مصرف می‌کردند، ۱۸ به ازای ۱۰۰ هزار شخص- سال بود، اما در زنانی که هر ماه حداکثر ۳ نوشیدنی شکری مصرف می‌کردند، به ۱۰.۳ به ازای ۱۰۰ هزار شخص- سال می‌رسید.</p>
<p>نرخ مرگ بر اثر بیماری‌های مزمن کبد هم در گروه اول ۱۷.۷ به ازای ۱۰۰ هزار شخص- سال و در گروه دوم ۷.۱ بود.</p>
<p>محققان می‌گویند اگرچه مطالعه آن‌ها نتوانسته است نحوه اثرگذاری دقیق مصرف نوشیدنی‌های شکری را در افزایش بیماری‌های کبد پیدا کند، اما آن‌ها حدس می‌زنند که نتایجی مثل چاقی (Obesity)، افزایش چشمگیر سطح گلوکز خون و تجمع چربی در کبد در بروز این مشکلات اثرگذار باشد.</p>
<p>نتایج یافته‌های دانشمندان به صورت مقاله‌ای در مجله JAMA Network Open منتشر شده است.</p>