344082 نان‌هایی که ارزش غذایی بیشتری دارند متخصصان تغذیه درباره تفاوت‌های نان سفید و نان سبوس‌دار و تاثیر آن‌ها بر سلامتی توصیه‌هایی دارند. <p>به گزارش جهانی پرس از ایسنا به نقل از روزنامه ایندیپندنت، &laquo;کیت اینگرام&raquo;، متخصص تغذیه در این باره می&zwnj;گوید: از نظر سلامتی، نان گندم کامل در مقایسه با نان سفید انتخاب بهتری است و دلیلش این است که نان گندم، فیبر بیشتر و مواد مغذی مهمی مانند سبوس و جوانه دارد. این عناصر برای هضم بهتر غذا مفیدند و سطح انرژی شما را ثابت نگه می&zwnj;دارند.</p> <p>سایر متخصصان تغذیه نیز با اینگرام هم&zwnj;عقیده هستند و تاکید دارند که نان سبوس&zwnj;دار حاوی مواد غذایی با ارزش&zwnj;تری است و تاثیر کمتری بر قند خون دارد.</p> <p>مشخصات غذایی نان سفید</p> <p>به برخی محصولات مانند ماکارونی، خمیر پیتزا و برنج، &laquo;سفید&raquo; یا &laquo;تصفیه شده&raquo; گفته می&zwnj;شود. به گفته کارشناسان تغذیه، نان سفید هم از جمله این محصولات است که ارزش غذایی مناسب و کافی ندارند.</p> <p>نان سفید معمولا از آرد گندم تهیه می&zwnj;شود البته با حذف لایه&zwnj;های سبوس و جوانه.</p> <p>متخصصان می&zwnj;گویند: این فرآیندِ تصفیه در نهایت فیبر، ویتامین&zwnj;ها و مواد معدنی موجود در غلات کامل را از بین می&zwnj;برد. نان سفید فیبر رژیمی کمی دارد و همچنین فاقد طیف کاملی از مواد مغذی موجود در نان گندم است و می&zwnj;تواند سریع&zwnj;تر قند خون را افزایش دهد.</p> <p>یک وعده معمولی نان سفید در حد یک تکه، حدود ۷۰ تا ۸۰ کالری و کمتر از یک گرم فیبر، ویتامین&zwnj; و مواد معدنی دارد.</p> <p>بنابراین اگر به دنبال تهیه یک ساندویچ سالم&zwnj; هستید، ظاهرا باید سراغ نان سبوس&zwnj;دار بروید.</p> <p>مشخصات غذایی نان سبوس&zwnj;دار</p> <p>اینگرام ادعا می&zwnj;کند: انتخاب سالم&zwnj;تر، نان گندم کامل است که از غلات کامل از جمله سبوس و جوانه تهیه می&zwnj;شود. بدین&zwnj; ترتیب محتوای فیبر بالاتر و مواد مغذی بیشتری دارد.</p> <p>به گفته اینگرام، یک وعده استاندارد نان سبوس&zwnj;دار در حد یک تکه، تقریبا ۸۰ تا ۱۰۰ کالری، حدود دو تا سه گرم فیبر، ویتامین&zwnj; و مواد معدنی بیشتری در مقایسه با نان سفید دارد.</p> <p>متخصصان می&zwnj;گویند: نان سبوس&zwnj;دار علاوه بر تامین فیبر، ویتامین&zwnj;های بیشتری نظیر ویتامین&zwnj;های گروه ب و مواد معدنی مانند منیزیم و روی و همچنین ترکیبات گیاهی حمایت&zwnj;کننده دارد.</p> <p>آنها تاکید می&zwnj;کنند: محتوای فیبر موجود در نان سبوس&zwnj;دار به هضم بهتر، تثبیت سطح قند خون و بهبود سلامت قلب کمک می&zwnj;کند.</p> <p>هنگام انتخاب نان به&zwnj; دنبال برچسب ۱۰۰ درصد گندم کامل یا غلات کامل باشید و تا حد امکان از خرید نانی با برچسب نان گندم یا آرد گندم غنی&zwnj;شده صرفنظر کنید زیرا این عبارت&zwnj;ها اغلب نشان&zwnj;دهنده غلات تصفیه شده است.</p> <p>آیا نان سالم دیگری برای انتخاب&zwnj; کردن داریم؟</p> <p>ظاهرا نیازی نیست نان&zwnj;های مغذی خود را فقط به نان گندم کامل یا سبوس&zwnj;دار محدود کنید، نان چند غله، نان دانه جوانه&zwnj;زده، نان چاودار و نان خمیر ترش هم گزینه&zwnj;های دیگر محسوب می&zwnj;شوند.</p> <p>برای افرادی که به گلوتن حساس&zwnj; هستند یا آلرژی دارند هم انتخاب&zwnj;هایی وجود دارد.</p> <p>متخصصان می&zwnj;گویند: نان بدون گلوتن تهیه شده از غلات کامل مانند برنج قهوه&zwnj;ای، کینوآ یا جو دوسر، گزینه&zwnj;های خوبی برای این&zwnj; افراد هستند.</p> <p>نان&zwnj;های بدون گلوتن از نظر تغذیه متفاوتند اما به&zwnj; طور کلی در هر برش، ۹۰ تا ۱۲۰ کالری و یک تا دو گرم فیبر دارند.</p> <p>نان جو دوسر که از آرد جو دوسر یا جو کامل تهیه می&zwnj;شود و سرشار از فیبر و مناسب هضم است در هر برش، تقریبا ۷۰ تا ۹۰ کالری و دو تا سه گرم فیبر دارد.</p> <p>کارشناسان تغذیه تاکید می&zwnj;کنند که نیازهای تغذیه&zwnj;ای افراد متفاوت است و مشورت با یک متخصص مراقبت&zwnj;های بهداشتی یا متخصص تغذیه برای مشاوره شخصی در این زمینه ضروریست.</p>