365362 ورزشکاران چقدر تخم‌مرغ بخورند؟ ورزشکاران باید توجه داشته باشند هر تخم مرغ متوسط تامین کننده ۷۵ کالری انرژی، ۵ گرم چربی و تا ۷ گرم پروتئین است.<BR> <BR> <p>به گزارش جهانی پرس از ایسنا، در بین همه مواد غذایی ما قادر به لحاظ کردن برتری یکی بر دیگری نیستیم اما با این حال باید اعتراف کرد که تخم&zwnj;مرغ، یک ماده خوراکی متمایز و متفاوت است و تخم مرغ و یا تخم ماکیان دیگر، دارای بالاترین نمره ارزش بیولوژیکی پروتئینی (NPU) بوده، به طوری که مبنای سنجش کیفیت پروتئین دیگر مواد غذایی است.</p> <p>مهمترین ویژگی قابل توجه تخم&zwnj;مرغ محتوای پروتئین آن است که از نوع حیوانی با قابلیت هضم و جذب بالا است. همچنین، وجود ویتامین ب ۱۲، ویتامین&zwnj;های محلول در چربی &laquo;D، A و E&raquo;، چربی&zwnj;های غیراشباع، امگا ۳، کولین (سلامت غشای سلولی و انتقال پیام های عصبی)، سلنیوم، لسیتین و... از دیگر موارد قابل اشاره برای تخم&zwnj;مرغ است اگرچه تخم&zwnj;مرغ، حاوی آهن است اما آهن موجود در تخم مرغ، دارای ضریب جذب پایین بوده و منبع خوب غذایی آن به شمار نمی&zwnj;رود.</p> <p>ورزشکاران باید توجه داشته باشند هر تخم مرغ متوسط (معادل ۱ واحد غذایی هرم راهنمای غذایی)، دارای وزنی حدود ۵۵ تا ۶۰ گرم است. هر واحد تخم مرغ تامین کننده ۷۵ کالری انرژی، ۵ گرم چربی و تا ۷ گرم پروتئین است.</p> <p>اگرچه زرده تخم مرغ یک ماده غذایی ارزشمند است اما می&zwnj;توان با حذف آن، کالری دریافتی را تا ۸۰ درصد کاهش و دریافت مواد مغذی را هدفمند کرد؛ استفاده از تخم مرغ به عنوان یک میان وعده مناسب یا وعده اصلی غذایی در کنار سبزیجات تازه در رژیم&zwnj;های غذایی به ویژه برای کودکان، سالمندان و همچنین ورزشکاران الگوی تغذیه&zwnj;ایی قابل قبول و سالم است و ایجاد احساس سیری مناسب از دیگر ویژگی&zwnj;های این ماده غذایی طلایی به شمار می&zwnj;رود.</p> <p>میزان مصرف تخم مرغ</p> <p>از پرسش&zwnj;ها و نگرانی&zwnj;های همیشگی در مورد تخم مرغ، تعداد مجاز مصرف روزانه در افراد گوناگون است و می&zwnj;توان گفت که تمامی افراد سالم بزرگسال، زنان باردار و کودکان بالای یک سال سالم، مجاز به استفاده ۱ عدد تخم مرغ کامل در روز هستند.</p> <p>برخی ورزشکاران به دلایل گوناگون، گرایش به مصرف زیاد تخم مرغ دارند. این فراوانی مصرف بیشتر در دسته ورزشکارانی که با هدف افزایش حجم عضلات ورزش می&zwnj;کنند (بدنسازان) دیده می&zwnj;شود؛ هرچند این الگو نیز توسط متخصصین تغذیه و در کنار برنامه غذایی متناسب، توصیه می&zwnj;شود. متاسفانه ورزشکارانی که به شکل آماتور نیز در این رشته&zwnj;های ورزشی فعالیت دارند به اشتباه توسط اطرافیان به مصرف سفیده تخم مرغ در قبل و پس از تمرینات ورزشی ترغیب می&zwnj;شوند که نیازمند مشاوره هستند.</p> <p>تخم مرغ عاری از کربوهیدرات بوده، پروتئین آن بیشتر در سفیده تجمع داشته و چربی را تنها در زرده آن می&zwnj;توان یافت. میزان کلسترول تخم مرغ بالاست (پس از مغز و جگر سومین ماده غذایی با بیشترین مقدار است) و در افراد مبتلا به اختلالات چربی خون، محدودیت مصرف، ضرورت دارد. توصیه به استفاده از تخم مرغ با توجه به هدف ورزشی می&zwnj;تواند متفاوت باشد اما باید توجه داشت که میزان پروتئین دریافتی روزانه به عنوان مهمترین نشانه مورد توجه در استفاده از تخم مرغ، دارای محدودیت بوده و با توجه به شرایط ورزشی و سلامت فرد توصیه می شود.</p> <p>توجه داشت باشیم که مصرف بی&zwnj;رویه و بیش از اندازه سفیده تخم مرغ، توصیه نمی&zwnj;شود. این الگو در کمترین اندازه، می&zwnj;تواند سبب اضافه وزن و افزایش چربی بافتی شود و میزان مصرف باید متناسب با برنامه غذایی، نوع، میزان و شدت ورزش بر اساس سختی آن باشد.</p> <p>موارد منع مصرف تخم مرغ</p> <p>محدویت استفاده از تخم&zwnj;مرغ تنها در برنامه&zwnj;های کنترل وزن یا وجود بیماری&zwnj;هایی مانند نارسایی&zwnj;های کلیوی یا کبدی، مشکلات قلبی، دیابت، پرفشاری خون و...پیشنهاد می&zwnj;شود که بیشتر می&zwnj;تواند ناشی از پروتئین و کلسترول بالای تخم مرغ باشد. تخم مرغ پس از مغز و جگر، دارای بیشترین میزان کلسترول حیوانی است و در افرادی با سابقه خانوادگی بیماری&zwnj;های بیان شده نیز بهتر است محدودیت مصرف ۳ تا ۴ تخم مرغ در هفته (بر پایه آزمایشات پاراکلینیک و نظر پزشک)، رعایت کرد.</p> <p>طرز مصرف تخم مرغ</p> <p>پیشنهاد می&zwnj;شود با هدف پیشگیری از افزایش کالری و نیز بهبود هضم و جذب مواد مغذی در تخم&zwnj;مرغ، آن را به شکل آب&zwnj;پز میل کنید. استفاده از روغن سبب افزایش کالری دریافتی تا ۲ برابر و دیر هضم شدن تخم مرغ (در نیمرو)، می&zwnj;شود.</p> <p>بهتر است از خوردن تخم مرغ خام به جهت پیشگیری از مسمومیت به ویژه در زنان باردار، خودداری شود. مصرف تخم مرغ یا ماکیان، خیلی بهتر است به شکل آبپز و کاملا سفت شده باشد و محققان تاکید می&zwnj;کنند عامل سالمونلا انتریتیدیس (SE) می&zwnj;تواند در زرده یا سفیده تخم مرغ وجود داشته باشد، بنابراین به همه توصیه می&zwnj;شود که علاوه بر نگهداری تخم&zwnj;مرغ در یخچال از خوردن زرده و سفیده تخم مرغ خام یا نیم&zwnj;پز یا محصولات حاوی تخم&zwnj;مرغ خام یا نیم&zwnj;پز، خودداری کنند.</p> <p>آیا سفیده تخم مرغ پودر شده، پاستوریزه است؟</p> <p>بله! پودر سفیده تخم مرغ، سفیده تخم مرغ خشک (آلبومین خالص) است و می&zwnj;توان آن را با مخلوط کردن با آب بازسازی کرد. پودر آماده شده مانند سفیده تخم مرغ تازه، به دلیل پاستوریزه بودن، می&zwnj;توان آن را حتی بدون پختن با خیال راحت استفاده کرد. این محصول که معمولا همراه با لوازم پخت و تزئین کیک فروخته می&zwnj;شود را می&zwnj;توان در برنامه&zwnj;های غذایی نیز مورد استفاده قرار داد.</p> <p>طرز نگهداری تخم مرغ</p> <p>تخم مرغ یکی از بهترین محیط&zwnj;های کشت برای باکتری&zwnj;ها و مستعد آلودگی با باکتری سالمونلا است که سالانه شمار فراوانی را درگیر می&zwnj;کند. از اینرو، چگونگی نگهداری تخم مرغ خام و پخته بسیار مهم است و نگهداری تخم مرغ سالم، در محیط بیرون (تا ۲ ساعت) بسیار کوتاه مدت و متناسب با دمای محیط است و به علت امکان انتقال آلودگی از منافذ موجود در پوسته، شست و شوی تخم مرغ تا پیش از استفاده توصیه نمی&zwnj;شود.</p> <p>مدت زمان نگهداری تخم&zwnj;مرغ شسته نشده در یخچال با شرایط مطلوب، می&zwnj;تواند ۴ تا ۵ هفته نیز باشد و تخم مرغ سالم (و نه ترک برداشته شده) آبپز کاملا سفت شده را می&zwnj;توان تا ۱ هفته در یخچال نگهداری کرد و باید به شرایط نگهداری تخم&zwnj;مرغ در محل فروش توجه داشته باشیم.</p> <p>روش شناسایی تخم مرغ سالم، معلق کردن آن در آب است و تخم مرغ سالم ته&zwnj;نشین خواهد شد و تخم مرغ ناسالم در آب غوطه&zwnj;ور می&zwnj;شود.</p> <p>انتهای پیام</p>