367077 یک سوم محصولات کشاورزی به دست مصرف کننده نمی‌رسد وزیر جهاد کشاورزی ضمن تاکید بر رعایت اخلاقیات در مصارف محصولات کشاورزی اظهار کرد:حدود یک سوم محصولات کشاورزی به دست مصرف‌کننده نهایی و اصلی نمی‌رسد و تبدیل به ضایعات می‌شوند.<BR> <BR> <p>به گزارش جهانی پرس از ایسنا، غلامرضا نوری قزلجه - وزیر جهاد کشاورزی - در اولین همایش ملی اخلاق در کشاورزی و غذا، اظهار کرد:&nbsp; علما دین را با دو عنصر عقلانیت و اخلاق تعریف می&zwnj;کنند. اخلاق ۵۰ درصد دین است که عدالت و کرامت را در بر می&zwnj;گیرد. همایش امروز بسیار گسترده است و فرهنگ، اقتصاد، معیشت و امنیت را در بر می&zwnj;گیرد و پرداختن نظامات اخلاقی در این حوزه از ضروریات است.</p> <p>وی افزود: اگر بخواهیم بررسی کنیم که در یک جامعه با بخش کشاورزی، اخلاق مدارانه رفتار می&zwnj;شود یا نه باید پایداری محیط زیست، پایداری منابع تولید و منابعی را که در اختیار دارد و استفاده می&zwnj;کند را مورد بررسی قرار دهیم. ما متاسفانه از منابع آب و خاک خود به خوبی استفاده نکرده&zwnj;ایم و این درحالیست که باید حتی در مصرف نعمت&zwnj;هایی که به وفور وجود دارند نیز صرفه&zwnj;جو باشیم. در ملل پیشرفته دیگر از ۴۵ درصد منابع تجدید شونده خود استفاده می&zwnj;کنند. با وجود وفور نعمت شاهد صرفه&zwnj;جویی در میان آن&zwnj;ها هستیم اما ما در کشور خودمان از ۸۰ درصد منابع تجدید شونده استفاده می&zwnj;کنیم بنابراین عملکرد اخلاقی نداریم و تا عدالت اجتماعی فاصله بسیاری داریم.</p> <p>وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: ما نباید تمام وظایف را بر دوش کشاورز بیندازیم. کشاورز نیز در جامعه حقوقی دارد که باید رعایت شود و مورد توجه قرار گیرد. شاید بخشی از شرایط موجود ناشی از همین کم توجهی به رعایت اخلاق در حوزه برخورد اجتماعی و عادلانه با کشاورزان و فعالان این بخش باشد. تغییرات اقلیمی در دنیا نشان&zwnj;دهنده عدم رعایت اخلاق در این حوزه است.&nbsp;</p> <p>وی تاکید کرد: ما باید در زمینه مصرف نیز اخلاق مدارانه رفتار کنیم چراکه حدود یک سوم محصولات کشلاورزی به دست مصرف&zwnj;کننده نهایی و اصلی نمی&zwnj;رسد و تبدیل به ضایعات می&zwnj;شوند. در مهمانی&zwnj;ها و برنامه&zwnj;هایی که برگزار می&zwnj;شود اسراف&zwnj;هایی صورت می&zwnj;گیرد که با رعایت اخلاق در این حوزه بخش زیادی از ضایعات کاهش می&zwnj;یابد. در کشور ما به&zwnj;طور مثال یک سوم شکر مورد نیاز کشور و حدود&nbsp; ۹۰ درصد روغن مورد نیاز کشور وارد می&zwnj;شود و وقتی میزان مصرف را بررسی می&zwnj;کنیم، شاهد این هستیم که حدود یک و نیم برابر بیش از آن چه که در سند ملی امنیت غذایی ذکر شده مصرف می&zwnj;شود که اگر با استانداردهای جهانی بررسی کنیم شاید این میزان دو برابر شود.</p> <p>نوری قزلجه در پایان گفت: از طرفی نیز برای واردات آن محصول باید ارز تهیه کنیم و این یک هزینه ملی برای جامعه است و از سویی نیز خانوار هزینه را متحمل می&zwnj;شود و بر فرض اگر باید یک کیلو از یک محصول مصرف کند، یک و نیم کیلو مصرف می&zwnj;کند و این علاوه بر اینکه هدررفت هزینه خانوار را به همراه دارد، مصرف بیش از حد این مواد بیماری&zwnj;هایی همچون دیابت و بیماری&zwnj;های قلب و عروقی را برای خانوار به همراه خواهد داشت.</p>