367536 در جشن رونمایی یک مجله مطرح شد؛ چراغ مجله «تنور» روشن شد/ مجله‌ای که راهکار و الگو پیشنهاد می‌دهد مراسم رونمایی از اولین شماره فصلنامه «تنور» جمعه ۱۸ آبان ماه در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد. <p>به گزارش جهانی پرس، مراسم رونمایی از اولین شماره فصلنامه &laquo;تنور&raquo; جمعه ۱۸ آبان ماه با حضور چهره&zwnj;هایی چون محمدحسن ابریشمی، سامان گلریز، جواد علیزاده، عباس یاری، هادی حیدری، جمال رحمتی و هنرمندان و علاقمندان به فرهنگ و رسانه در سالن خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.</p> <p>علی دهباشی در ابتدای این مراسم، درباره اهمیت انتشار نشریات و سختی&zwnj;های کار آنها بیان کرد: در روزگاری که با روند کاهشی تیراژ نشریات روبرو هستیم و در سرمقالات نشریات، سخن از تهدیدهایی که این نشریات را به خطر می&zwnj;اندازد، می&zwnj;شود شاهدیم که این نشریات کارشان را ادامه می&zwnj;دهند حتی با وجودی که قیمت&zwnj;ها روز به روز افزایش پیدا می&zwnj;کند. در چنین شرایطی، سپهر سرلک دست به انتشار مجله&zwnj;ای تخصصی درباره آشپزی زده است.<br /> وی ادامه داد: سپهر سرلک کسی است که در کارش شور و حال خاصی دارد، این شور و حال به نوعی پیش رفته که زندگی&zwnj;اش را فروخته تا در فرانسه، در دوره خاص آشپزی شرکت کند. اگر این نشریات در طول تاریخ معاصر ما دوام آورده به دلیل همین انگیزه&zwnj;های جوان و پر نشاط است تا این قصه پرغصه ما در فراز و فرودهای موجود شکل بگیرد.<br /> دهباشی تصریح کرد: ما در حوزه ادبیات سیاسی رشد داشتیم و میزان ترجمه این آثار بسیار جالب توجه است، همچنین در حوزه ادبیات نقد، داستان و رمان و... پیشرفت داشته&zwnj;ایم اما در حوزه ادبیات آشپزی چنین رویه&zwnj;ای وجود نداشته است و تنها اثر قابل قبول را نجف دریابندری نوشته است که ما را صاحب ادبیات آشپزی کرد و یک کتاب از ایرج افشار که درباره آشپزی دوره قاجاریه بود و ما فقدان این نوع ادبیات را شاهدیم.<br /> این پژوهشگر ادبی، مجله &laquo;تنور&raquo; را حائز اهمیت دانست و افزود: مجله &laquo;تنور&raquo; از نوع دیگری است و می&zwnj;خواهد حرف دیگری بزند. معمولاً نشریات تا ده شماره اول در حال آزمون و خطا هستند اما سپهر سرلک در شماره اول توانسته درباره تاریخ و آینده ادبیات آشپزی سخن ویژه بگوید و از این جهت نقطه شروع آن خوب محسوب می&zwnj;شود.</p> <p>در ادامه، سپهر سرلک مدیر نشریه &laquo;تنور&raquo; درباره شکل&zwnj;گیری این نشریه گفت: از قبل به شدت به آقای دهباشی ارادت داشتم تا زمانی که از من خواستند تا نشریه&zwnj;ای در مورد آشپزی و تاریخ آشپزی تهیه کنیم. <br /> وی با بیان اینکه رضا عابدینی گرافیک و لوگوی نشریه را طراحی کرده است، عنوان کرد: از مهر سال گذشته تا امروز خیلی تلاش کردیم تا نشریه قابل قبولی منتشر شود که امروز این نشریه منتشر شد. <br /> سرلک گفت: تصمیم گرفتیم نشریه به صورت چاپی منتشر شود، چون فکر می&zwnj;کردیم باید موضوعی در میان باشد تا از صاحبنظران درباره&zwnj;اش جواب بشنویم و به اعتقاد من، کار مجله هم همین است تا مکانی برای گفتگو باشد. ما هم بیشتر از دستورهای آشپزی، روی مقوله فرهنگی و جامعه&zwnj;شناسی موضوع صحبت می&zwnj;کنیم.<br /> صاحب امتیاز نشریه &laquo;تنور&raquo; در پایان بیان کرد: قرار است در مجله &laquo;تنور&raquo; نقش حمایتی داشته باشم و زحمت سکان این مجله را سوشیانس شجاعی&zwnj;فرد کشیده و خواهد کشید.</p> <p>در ادامه مراسم، سوشیانس شجاعی&zwnj;فرد سردبیر مجله &laquo;تنور&raquo; که سابقه طنزنویسی در مطبوعات دارد، در مورد روند موضوعی این فصلنامه گفت: در هر شماره از مجله پرونده موضوعی داریم؛ در شماره اول دوست داشتم به موضوع خاصی بپردازم که موضوعی مثل &laquo;غذا در سینما&raquo; بود اما براساس یک تجربه زیسته که بسیاری از ما با آن مواجه شده&zwnj;ایم &laquo;غذا پس از مهاجرت&raquo; را مد نظر قرار دادیم. در واقع موضوع سبک رفتن آدم&zwnj;ها از ایران و تاثیرش بر نسبت آنها با غذای ایرانی در غربت و... را مورد بررسی قرار دادیم و داستان&zwnj;هایی از این دست را مطرح کرده&zwnj;ایم.</p> <p>رضا عابدینی هنرمند گرافیست که مدیریت هنری مجله &laquo;تنور&raquo; را عهده&zwnj;دار است، با بیان اینکه مخاطبان چنین موضوعی خیلی بیشتر از تصور من بود، گفت: من اسم سپهر سرلک را شنیده بودم اما چون خیلی اهل غذا نیستم به سراغش نرفته بودم اما یک شب، او را ملاقات کردم و که با تصوری که قبلاً از او داشتم، کاملآ متفاوت بود. کار در مجله بسیار سخت و طاقت&zwnj;فرساست اما وقتی توضیحات سپهر را شنیدم و متوجه شدم قرار است غذا به عنوان المانی فرهنگی در مفاهیم مختلف بررسی شود، به همکاری با او علاقمند شدم.</p> <p>در ادامه مراسم تورج دریایی پژوهشگر مطالعات ایران که تمرکزش روی فرهنگ و غذاست، در ویدئویی درباره اهمیت غذا، آشپزی و پرداختن به فرهنگ و تاریخ غذا سخن گفت.<br /> &nbsp;</p>