367936 سازمان استاندارد: انواع ماکارونی مشمول استاندارد اجباری است سازمان استاندارد در مورد انتشار خبری در فضای مجازی مبنی بر مرگ چند کودک در اثر مصرف ماکارونی آلوده اعلام کرد: انواع ماکارونی مشمول مقررات اجرای استاندارد اجباری است. <p>به گزارش&nbsp;<a href="https://www.iribnews.ir/fa/economic">جهانی پرس از&nbsp;صدا و سیما</a> از سازمان ملی استاندارد ایران؛ در پی انتشار خبری در فضای مجازی مبنی بر &laquo;مرگ چند کودک در اثر مصرف ماکارونی آلوده&raquo;، به آگاهی می&zwnj;رساند، انواع ماکارونی مشمول مقررات اجرای استاندارد اجباری است و همواره سازمان ملی استاندارد ایران تولید، تمرکز، توزیع و فروش فرآورده&zwnj;های مورد نظر را از منظر ویژگی&zwnj;های کیفی، ایمنی، بهداشتی و میکروبی با الزامات مندرج در استاندارد&zwnj;های ملی مربوط را پایش، کنترل و نظارت می&zwnj;کند.&nbsp;</p> <p>براساس اعلام دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی و بهداشتی سازمان ملی استاندارد ایران، فرآورده&zwnj;هایی مانند ماکارونی و برنج پس از پخت محیط مناسبی برای رشد باکتری باسیلوس سرئوس محسوب می&zwnj;شود.&nbsp;</p> <p>اطلاعیه سازمان ملی استاندارد می&zwnj;افزاید: باسیلوس سرئوس، نوعی باکتری گرم مثبت هوازی اسپوردار مقاوم به حرارت است که سم حاصل آن در غذا&zwnj;های پخته می&zwnj;تواند موجب بروز مسمومیت غذایی با علائم اسهال و استفراغ شود. اسپور این باکتری در گرم کردن&zwnj;های مکرر غذا، زنده مانده و مجدد تکثیر می&zwnj;شود؛ لذا توصیه می&zwnj;شود، حداکثر یک ساعت پس از پخت، غذای باقیمانده را در یخچال قرار دهید، همچنین پیشنهاد می&zwnj;شود، غذای پخته شده را بیش از یک روز در یخچال نگهداری نکنید. البته احتمال رشد باکتری باسیلوس سرئوس در فراورده ماکارونی خام وجود ندارد.</p> <p>سازمان استاندارد با توجه به اجباری بودن فراورده ماکارونی پیشنهاد کرد، در هنگام خرید و مصرف این دسته از فراورده&zwnj;ها به تاریخ تولید و انقضای درج شده برروی برچسب محصول دقت شود و از خرید فرآورده&zwnj;های فاقد نشان ملی استاندارد با کد ده رقمی و یا خرید فرآورده&zwnj;های فاقد بسته بندی (فله) خودداری شود.</p> <p>سازمان استاندارد به مصرف کنندگان توصیه کرد، برای اطمینان از محصولات خریداری شده، کد ده رقمی زیر نشان استاندارد را به سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ ارسال نمایند تا از اعتبار و اصالت پروانه نشان ملی استاندارد ایران اطمینان حاصل نمایند و در صورت مشاهده هرگونه مغایرت به ادارات کل استاندارد استان مربوطه مراجعه یا از طریق سامانه ۱۵۱۷ یا درگاه اینترنتی سازمان به نشانی <a href="https://www.inso.gov.ir/" rel="noreferrer noopener" target="_blank">www.inso.gov.ir</a> اعلام نمایند تا اقدام لازم به عمل آید.</p>