۱۴۰۲/۴/۲۲ - ۱۹ : ۳۸

اصرار داشتیم بخش رقابتی به جشنواره بازگردد

اصرار داشتیم بخش رقابتی به جشنواره بازگردد

به گزارش جهانی پرس؛ سمیه سیمین قد- در ابتدای این نشست حجازی‌فر  گفت: بالاخره این جشنواره می‌خواهد برگزار شود. تدارک ویژه‌ای دیده بودیم ولی در آن مقطع زمانی احساس کردیم نتایجی که می‌خواهیم حاصل نمی‌شود و در نهایت با حضور ۵۸ گروه داخلی و خارجی در تیر برگزار می‌شود. در این دوره ۲ بزرگداشت برای آقای حسن دادشکر و هما جدیکار خواهیم داشت.

وی افزود: ۷ اثر بین‌المللی در این دوره از جشنواره داریم. سعی کردیم آثاری بیایند که برای دانشجوها و هنرمندان تئاتر عروسکی حرف برای گفتن داشته باشند. ما هیچ هزینه‌ای بالاتر از گروه‌های داخلی به گروه‌های خارجی ندادیم. ارمنستان، ترکیه، اسپانیا، برزیل و پرو کار داریم.

حجازی‌فر یادآور شد: رویکرد ما بسترسازی برای اشتغال بچه‌های عروسکی است. در دنیا این رشته درآمدزا است ولی در ایران اینگونه نیست. به همین خاطر به سراغ شرکت‌ها و اسپانسرهای خصوصی رفتیم تا جشنواره خروجی در این خصوص داشته باشد.

وی درباره رقابتی بودن جشنواره نوزدهم تئاتر عروسکی تهران مبارک گفت: همیشه درباره بخش رقابتی انتقاد وجود داشت ولی جشنواره تئاتر عروسکی تولیدات در طول سال نداشته که بخواهند در جشنواره حضور پیدا کنند. اصرار داشتم بخش رقابتی به جشنواره بازگردد تا حمایت مضاعفی از گروه‌های تئاتر عروسکی باشد.

در بخش دیگری از نشست حسن دادشکر از هنرمندان باسابقه تئاتر و تئاتر عروسکی گفت: من ۲۰ سال از این کار دور هستم و کسی هم ما را در این دوره‌ها ندید. من از کسی توقع ندارم ولی خالصانه کار کردم و نسل‌هایی را پرورش دادم که منشأ تأثیرگذاری هستند. آرزو می‌کنم تئاتر عروسکی به سالن‌ها برگردد و فقط به عنوان کار برای کودک نگاه نشود. امیدوارم به عنوان یک جریان تأثیرگذار فرهنگی به آن نگاه شود. امیدوارم مدیران و مسئولان حمایت کنند تا تئاتر عروسکی در سالن‌های تئاتر اجرا شوند و چراغش روشن باشد.


وی افزود : در ۱۸ سال گذشته برگزاری جشنواره چه چیزی عایدمان شده است؟ آیا تئاتر عروسکی در سالن‌ها اجرا می‌شوند؟ یکی از فواید جشنواره‌ها این است که هم را ببینیم و به تبادل اندیشه و تفکر با هم بپردازیم و با هم ارتباط داشته باشیم.

این هنرمند باسابقه تئاتر خاطر نشان کرد : تنگ‌نظری‌ها را کنار بگذاریم و از هر کسی بسته به توانش توقع داشته باشیم. امیدوارم این جشنواره منشائی  برای اجرای تئاتر عروسکی در تمام نقاط کشور شود.

سپس هما جدیکار دیگر چهره باسابقه تئاتر و تئاتر عروسکی نیز گفت: خوشحالم این جشنواره به دوره نوزدهم رسید و جوان‌های کاربلد این جشنواره را پیش می‌برند. من از دهه ۷۰ حجازی‌فر را می‌شناسم و به خلاقیت و پشتکار او باور دارم.

وی تأکید کرد: عروسکی‌ها به حمایت نیاز دارند چون کار سنگینی است. تئاتر عروسکی سرمایه‌گذاری روی انسان‌سازی و پرورش بچه‌ها و نسل‌های جدید است. اگر نمایش عروسکی فعال بود تا بچه‌ها حرف خود را از این طریق بزنند ما به اینجا نمی‌رسیدیم. امیدوارم فضای صلح‌طلبانه تئاتر عروسکی در جامعه حاکم شود.