۱۴۰۲/۵/۲۱ - ۱۷ : ۷

تشکیل کارگروه حکمرانی حقوقی و قضایی

تشکیل کارگروه حکمرانی حقوقی و قضایی

به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج اساتید کشور، نشست کارگروه حکمرانی حقوقی و قضایی قرارگاه کمک به ارتقای نظام حکمرانی کشور برگزار شد.

در این نشست حمید یزدانی دبیر قرارگاه هدف مهم شکل‌گیری این کارگروه را تشکیل شبکه نخبگان فراگیر از اساتید متخصص در حوزه حقوقی و قضایی کشور برای کمک به ارکان نظام برای حل مشکلات قضایی در زمینه‌های حقوق عامه و پرونده‌های باز حقوق بشر و... عنوان کرد.

مردانی

 

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور در این نشست ضمن بیان اولویت‌های کلان بسیج اساتید از ایجاد تحول کلی در نقش‌آفرینی بسیج اساتید سخن گفته و به دو نقش آفرینی عمومی و تخصصی اساتید بسیجی در راستای صیانت از دستاوردهای انقلاب اسلامی و نیل به تمدن سازی نوین اسلامی در گام دوم انقلاب اشاره کرد.

مردانی افزود: بسیج اساتید کشور به عنوان یک شبکه فراگیر علمی و نخبگانیِ مردم پایه و سازمان یافته، در مجموعه نهاد علم و آموزش عالی کشور با رویکرد جهادی و حل مسئله مورد تاکید مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، نقش حمایت‌گری، کمک و مطالبه‌گری خود را ایفا می‌کند.

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور تاکید کرد: استاد بسیجی جزئی از پیکره دانشگاه است و مکلف است در جهت کارآمدی آموزش عالی و ماموریت محور بودن به دانشگاه کمک کند. استاد بسیجی باید در جهت اعتلای نظام آموزش عالی در صحنه باشد و همچنین در تربیت متخصصان و کارشناسان از طریق آموزش و تربیت این وظیفه را دارد که در خدمت دانشگاه باشد.

مردانی در ادامه سخنان خود و در خصوص نقش بسیج اساتید در کمک به ارتقای کارآمدی نظام حکمرانی برخی اهداف و برنامه‌های این قرارگاه را برشمرد.

مردانی

 

کارآمدی و اثربخشی نظام حکمرانی در جمهوری اسلامی ایران، بسیج تمامی ظرفیت‌های علمی در راستای حل مسائل کشور، تبیین حقایق و واقعیت‌های جمهوری اسلامی و اقناع افکار عمومی، افزایش قدرت نرم جمهوری اسلامی، تولید علم نافع و بسط اجتماعی آن، کمک به اسلامی کردن دانشگاه‌ها و تحول در علوم بویژه علوم انسانی و امیدآفرینی و افزایش سرمایه اجتماعی کشور از جمله مواردی بود که مردانی در توصیف منظور و برنامه‌های این طرح عنوان کرد.

مردانی همچنین به قلمرو موضوعی و سازمانی این طرح اشاره کرده و از مسأله شناسی تحلیلی، سیاست‌پژوهی، رصد و مطالبه، ارائه راه حل و کمک به سیاستگذاری در نظام حکمرانی در راستای مردمی سازی حکومت سخن گفت و بستر اجرایی آن را سازمان بسیج اساتید، کانون‌های تابعه سازمان بسیج اساتید و سایر اقشار تخصصی بسیج معرفی کرده و افزود: اندیشکده‌ها و کانون‌های دانشگاهی و سایر بخش‌های بسیج اساتید شامل هیات‌های اندیشه ورز، شوراها و کارگروههای تخصصی و ...، محور ارائه راه‌حل‌ها و خدمات خواهند بود و تمامی اقدامات در راستای حفظ، صیانت و ارتقای توان حکمرانی صورت می‌گیرد.

وی سپس به ترکیب اعضای این قرارگاه ملی اشاره و برخی کارگروه‌های تخصصی را که در این قرارگاه در حال فعالیت و ارائه بسته سیاستی هستند معرفی کرد.

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور همچنین به بیان برخی اقدامات علمی و پژوهشی، تبیینی و رسانه‌ای، فرهنگی و اجتماعی و بین الملل در این قرارگاه پرداخت.

 

مردانی

 

*مومنی راد: وظیفه شرعی همه ما کمک با نظام و دولت است

احمد مومنی راد عضو هیات علمی دانشگاه تهران و رئیس کارگروه حکمرانی حقوقی و قضایی قرارگاه کمک به ارتقای نظام حکمرانی کشور ضمن بیان ماموریت‌های اصلی این کارگروه بر اثر بخشی فعالیت‌ها تاکید کرده و گفت: وظیفه شرعی همه ما کمک به نظام و دولت است و این جلسه مطمئنا اثربخش خواهد بود. باید توجه کرد فاصله بین حوزه نظر و اندیشه تا حوزه عمل بسیار زیاد است، این فاصله را باید کم کنیم و طرح‌ها عملیاتی باشند و اجرایی شوند که ان‌شالله با انگیزه و توان این کار انجام خواهد شد.

دبیر هیات‌های عالی گزینش ریاست جمهوری در ادامه گفت: بحث حکمرانی از ابعاد مختلف باید بررسی و به دستگاه اجرایی برسد.  کار روی زمین مانده در این خصوص بسیار است. ان‌شاالله با همکاری و همفکری بتوانیم در این نبرد تمام عیار ترکیبی تمدنی کار را جلو برده و پیروز باشیم.

*موسوی: باید در میدان عملیات حاضر باشیم

 فضل الله موسوی عضو کارگروه و هیات علمی دانشگاه تهران نیز گفت: امروزه مردم مشکلات حقوقی زیادی دارند یکی از کارهایی که می‌شود انجام داد آنست که اساتیدی که در رشته حقوق شناخت و تجربه دارند در مساجد که پایگاهی مردمی است به مردم مشاوره حقوقی بدهند. باید در میدان عملیات حاضر باشیم و به مردم کمک رسانی کنیم. 

گفتنی‌ست، در این جلسه محمدرضا مردانی رئیس سازمان بسیج اساتید کشور حکم انتصاب احمد مومنی راد به‌عنوان رئیس کارگروه حکمرانی حقوقی و قضایی قرارگاه کمک به ارتقای نظام حکمرانی کشور را به وی اعطا کرد.

انتهای پیام/