به گزارش
جهانی پرس از صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران، پرویز سروری، رئیس شورای عالی استانها و نایب رئیس شورای شهر تهران موضوع جمعیت پذیری را به عنوان یکی از مسائل مهم عنوان کرد و اظهار داشت: طبق آمار رسمی و اعلام معاون عمرانی وزیر کشور، مهاجرت به تهران روند منفی داشته و شاهد موج مهاجرت معکوس هستیم و اینکه بگوییم هر ساخت و سازی منجر به جمعیت پذیری میشود پایه منطقی ندارد؛ ما در تهران بیشتر انتقال جمعیت را داشتهایم.
وی با بیان اینکه سبک زندگی در تهران تغییر کرده است؛ گفت: به طور طبیعی افزایش ازدواج و به دنبال افزایش تقاضا برای مسکن یک امر طبیعی است، اما با هیچ گزاره علمی قابل توجیه نیست که این امر موجب افزایش جمعیت میشود. ما در تهران بحران بافت فرسوده داریم و همانطور که میدانید در بافت فرسوده ساختمانهای نا ایمن بزرگترین مشکل تهران محسوب میشود؛ ما در تهران باید مازاد نیاز، ساخت و ساز داشته باشیم.
سروری در ادامه با اشاره به زلزله اخیر ترکیه، تصریح کرد: در زلزلهای که اخیرا در ترکیه رخ داد شاهد بودیم که رئیس جمهور این کشور چگونه توانست جمعیت بسیاری از زلزله زدگان را در ساختمانهای نوسازی که ایمن بودند، پناه داده و نجات دهد. تهران جایی نیست که ما بتوانیم در حوادثی مشابه نگاه این چنینی به آن داشته باشیم. تهران باید مازاد نیازش ساختمانهای ایمن داشته باشد تا بتواند در شرایط سخت از خود واکنشهای مثبت نشان دهد.
رئیس شورای عالی استانها با تأکید بر اینکه ما باید مدیریت شهری را تشویق کنیم که روی مهمترین مسئله امروز مردم تمرکز کرده است با وجود آنکه مسئولیت اصلی آن نیست؛ گفت: این مسئولیت مدیریت شهری نیست، اما نمیتواند نسبت به مشکلات مردم بیتفاوت باشد. مسکن امروزه مسئله بسیار مهمی است؛ افزایش تولید مسکن بر اساس تمام منطقهای موجود موجب کاهش قیمت میشود که به عنوان یکی از مولفههای تأثیرگذار شناخته میشود، بنابراین ما نباید هر موضوعی را که موجب افزایش مسکن میشود، منفی تلقی کنیم.
سروری ادامه داد: ما در این دوره با یک کمیسیون ماده پنج فعال مواجه هستیم که نسبت به موضوعات تفکر داشته و مدت زمان انتظار پروندهها را از چند سال به دو ماه کاهش داده است و تلاش کرده نگاه پهنهای و مسئله محور به موضوع داشته باشد و معضلات را حل کند؛ ممکن است در مواردی تصمیمات نادرستی هم اتخاذ کرده باشد، اما کارنامه کمیسیون ماده پنج نشان میدهد که این کمیسیون توانسته بسیاری از معضلات تهران را مانند طرحهای مردم آزار حل و رفع کند. ما باید به عنوان شورا هم نکات منفی و هم نکات مثبت را در نظر بگیریم و تلاش کنیم نکات منفی را رفع و نکات مثبت را تقویت کنیم.