۱۴۰۲/۱۰/۶ - ۱۲ : ۱

ازدولت ها به خاطره یک و نیم متر زمین رایگانی که به هنرمندان می دهند سپاسگزارم

ازدولت ها به خاطره یک و نیم متر زمین رایگانی که به هنرمندان می دهند سپاسگزارم

به گزارش جهانی پرس از روابط عمومی رادیو صبا، «صباهنگ» برنامه موسیقی محور رادیو صبا است که با پخش ترانه های درخواستی، فضای شادی را برای مخاطبان این شبکه ایجاد می کند. این برنامه در کنار سرگرمی به اطلاع رسانی در حوزه موسیقی می پردازد و آخرین اخبار و حواشی موسیقی را به اطلاع مخاطبان می رساند

«پخش موسیقی و ترانه، گفتگو با مهمان ویژه، تکمیل شعر، موسیقی فیلم و گزارش مردمی» از بخش های این برنامه است

این برنامه در بخش مهمان ویژه  میزبان پیروز ارجمد موسیقی‌شناس قومی، آهنگساز، نوازندهٔ خوب کشورمان شد و درباره بیمه هنرمندان با وی به گفتگو پرداخت.

فریبا باقری مجری برنامه گفتگو را به این صورت شروع کرد، که چند وقت پیش یک شرکت بیمه ای مدعی شد که مصطفی راغب را بیمه کرده است، حالا این بیمه به اصرار و پیشنهاد و پیگیری صندوق اعتباری هنر گویا انجام شده که مخصوص هنرمندان است و بر اساس این خبر قراراست  که اگر خدایی نکرده اقای راغب بیمار شد یا یک حادثه ای برای وی اتفاق افتاد که باعث آسیب به حنجره اش شود، بیمه نسبت به جبران خسارت تا سقف پانزده میلیارد ریال اقدام کنه یک ونیم میلیارد تومان می شود .
این اتفاق خیلی هم جدید نیست چون پیش تر از این و اولین نفردر ایران فکر می کنم که سالار عقیلی بود که سال 95 حنجره اش رو بیمه کرد به مبلغ پانصد میلیون تومان و در سال 96 آن را به یک میلیارد تغییرش داد و بعد هم گفته بود که این بیمه مربوط به زمانیه که خدایی نکرده من حنجره ام مشکلی برایش پیش بیاد، این در تمام دنیا مرسوم است و این بیشتر جنبه  دلگرمی برای هنرمند دارد..
دومین خواننده ای هم که بعد از سالار عقیل این کاررا انجام داد کسی نبود جز حامد همایون سال 96 در زمانی که تازه یک سالی به بود که به شهرت رسیده بود حنجره اش رو بیمه کرد.
حالا ما محضر پیروز ارجمند هستیم تا راجع به این موضوع ازایشان بپرسیم
این چه قصه ای که حنجریشان را بیمه می کنند تعریف کنید، اصلا چقدر در دنیا مرسوم است ؟
پروزارجمد گفتگو را با روایت یک خاطره آغاز کرد و گفت:  سال 78 که من نیاز به یک بیمه داشتم برای عمل گوش فرزندم ،رفتم در اداره بیمه گفتن شغلت چیه ؟ گفتم آهنگسازم گفتن برای ما اصلا چیزی به نام هنرمند در صندوق بیمه شناخته شده نیست
 یعنی شغلی به اسم هنرمند اصلا نداریم
به من گفتن که اگه در محله نانوایی لواشی دارید به عنوان شاگرد نانوایی خودتون را بیمه کنید. بعد که متوجه شدن  من ناراحت شدم و آدم تحصلیکرده هستم گفت میتوانید به عنوان  شاگرد نسخه پیچ داروخانه هم برای خود بیمه رد کنید.
وی افزود : تا اینکه انجمن صنفی هنرمندان موسیقی ایران شکل گرفت که زیر نظر وزارت کار بود و بعد از آن در ژنو ثبت شد که سالها خود من هم ازاعضای هیت مدیره آنجا بودم. این اولین جایی بود که به هنرمندان بیمه کرد وبعد ازآن خانه ی موسیقی تاسیس شد و بیمه هنرمندان تا حدودی برقرار شد.
ارجمند درباره تجربه اش در برلین توضیح داد، من یک زمان در برلین بودم آنجا با مشاور وزیر داخلی المان صحبت میکردم راجع به بحث بیمه هنرمندان چون می خواستم این کار درا در ایران انجام دهم .زمانی که قراردادهای بیمه برلین را به من نشان داد، دیدم که قراردادها اینگونه بود که بیمه ی انگشتان مثلا نوازدههای ارکستر سمفونیک در المان یا هنرمندان موسیقی که بیمه مشوند به اندازی یک جراح است، یعنی اگر دستشان لطمه بخورد تا اخر عمر به اندازه ای به آنها بیمه پرداخت می شود که نیازی به کار نداشته باشند و این کاملا برخلاف چیزی است که الان در ایران انجام می شوده وهنرمندان ما از  پایین ترین سقف برخوردارند
فریبا باقری مجری برنامه یادآور شد، این بیمه خویش فرما محسوب می شود واز بسیاری از امکانات حداقلی بیمه هم  مثلا تامین اجتماعی  برخوردار نیست.
در ادامه نوازنده خوب کشورمان این مطلب را تایید کرد و گفت: به نظرم اگر علاقه مند بودند که هنرمندان رو بیمه کند، باید اولین کاری که می کردند انگشتان نوازند گان رو بیمه می کردند. انگشتان آهنگسازان رو بیمه می کردند. که اینها خالق هستند و خواننده ها خالق نیستند، خواننده در صنعت موسیقی جز کسانی نیست که حقوق معنوی داشته باشند.خواننده مثل یک تکنسین و کارشناس است.
من یک بار به سفارت سوئیس اعتراض کردم و آن را در صفحه مجازی خودم هم منتشر کردم. سفارت سوئیس لوحی را به همایون شجریان اهدا کرده بود و من گفته بودم کاش سفارت سوئیس اصول حرفه‌ای که در موسیقی جهان وجود دارد را رعایت می‌کرد و به آهنگسازان هم توجه می‌کرد، به هر حال اگر این‌ آهنگسازان نباشند خوانندگان هم خواننده نمی‌شوند.
ارجمند در ادامه گفت: من توقع بیشتری از صندوق هنرمندان داشتم که آنها به جای اینکه برای بیمه تبلیغ کنند یک لیستی از هنرمندان سرشناس خالق تهیه می‌کردند، مثل نوازندگان و آهنگسازان و مدلی برای بیمه آنها طراحی می کردند.
هنرمند خوب کشورمان به مشکلات معیشتی هنرمندان اشاره کرد وبیان کرد، شما ببینید فرهنگیان کشورمان اگر حقوق پایینی دریافت می‌کنند ولی در کنار آن از تسهیلات و امکاناتی مثل تعاونی مسکن معلمان برخوردارند و بالاخره یک سرپناهی پیدا می‌کنند، ولی من فکر نمی‌کنم در کل تاریخ هنر ایران بیشتر از ۲۰۰ تا ۳۰۰ واحد در کل ایران برای هنرمندان ساخته شده باشد.
 تنها چیز رایگانی که به هنرمندان تعلق گرفته است و من از تمام دولت‌ها به خاطر آن متشکرم یک قطعه قبر در بهشت زهرا است یعنی یک و نیم متر زمین رایگان بعد از مرگ، واقعیت این است که دولت‌ها برای معیشت و رفاه هنرمندان برنامه و مدلی ندارند.
البته صندوق اعتباری هنرمندان وجود دارد که برخی از اقدامات آن برای هنرمندان توهین آمیز است مثلاً در زمان کرونا یک میلیون تومان به حساب هنرمندان واریز شد و این چندین بار رسانه ای شد یک میلیون تومان می تواند کدام مشکل هنرمند را حل کند.
پیروز ارجمند در پایان خود را شنونده برنامه صباهنگ معرفی کرد و گفت: صباهنگ را دوست دارم و خوشحالم که حرف های اهالی موسیقی از این برنامه به گوش می رسد و رسانه ای می شود.

صباهنگ شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۸:۳۰ به تهیه کنندگی رضا عزتی و با اجرای فریبا باقری راهی آنتن می شود.

علاقه مندان می توانند ای گفتگو را از سایت رادیو صبا بشنوند.