به گزارش جهانی پرس، حامد ویس کرمی در این نشست اظهار کرد: براساس اصل قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران 3 رکن اقتصادی وجود دارد که 2 رکن آن تعاونی است.تعاونی یک بخش اقتصادی منعطف است که صنعت خدمات و کشاورزی است. قتصاد تعاون به دنبال اقتصادی توسط مردم شکل گرفته که تلاش می کند تعاون را جایگزین رقابت کند.
وی با بیان اینکه باید به 4وجه مردمی اقتصاد توجه کنیم افزود: در حال حاضر بیش از ۱۰۴ هزار تعاونی فعال در کشور داریم که با مشارکت بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر عضو از مردم شکل گرفتند.خوشبختانه با تلاشی که تعاونیها و خود مردم صورت دادند، ۱۰۴ هزار تعاونی بیش از ۲ میلیون فرصت شغلی را در کشور ساماندهی کردهاند.
وی میزان سرمایهگذاری این تعاونیها را بیش از ۳۳۹ همت ذکر کرد و گفت: در حال حاضر ۵۴ درصد تعاونیها در سطح کشور در حوزه تولید فعالند و مسأله تولید از اولویتهای اساسی بخش تعاون به شمار میرود.
معاون امور تعاون وزارت تعاون در عین حال از تشکیل بیش از ۶۶۰۰ تعاونی در طول سه سال فعالیت دولت سیزدهم خبر داد و افزود: این میزان تعاونی نسبت به مدت مشابه دولت قبل رشد ۶.۴ درصد داشته و از نظر تعداد فرصتهای شغلی بیش از ۱۷۳ هزار فرصت شغلی جدید ایجاد شده است.
ویس کرمی همچنین به صادرات تعاونیها در دولت سیزدهم اشاره و خاطرنشان کرد: در بخش تعاون مسأله صادرات تعاونیها برای ما اهمیت داشت. در دولت سیزدهم ۲۴ رشد صادرات را نسبت به دوره قبل تجربه کردیم. در حالی که در دولت قبل ۳۱۱۸ میلیون دلار صادرات داشتیم، در دولت سیزدهم میزان صادرات تعاونیها افرایش یافت و به ۳۸۷۴ میلیون دلار رسید.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: در این دولت ۲۰۶ هزار عضو به تعاونیها اضافه شده که از نظر افزایش تعداد اعضا با رشد ۸.۶ درصدی نسبت به دولت قبل مواجه بودیم. یکی از موارد مهم در این دولت ایجاد ۱۴۰۰ شرکت تعاونی در حوزه روستاها است که به ایجاد اشتغال برای ۱۶۳۰ منجر شده است. در طول دولت سیزدهم ۱۲۳۰ تعاونی در حوزه بانوان تشکیل شد که برای ۱۹ هزار و ۵۰ نفر اشتغال ایجاد کرد. تعداد تعاونیهای بانوان با یک رشد قابل توجه ۲۲ درصدی مواجه بوده است.
ویس کرمی خاطرنشان کرد: در طول عمر فعالیت دولت سیزدهم ۱۱۲۴ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی با نرخ قرضالحسنه به ۹۶۰ تعاونی روستایی پرداخت شد.