۱۴۰۳/۸/۲۸ - ۱۴ : ۴۶

ضرورت توجه دست‌اندرکاران تعزیه به جریان کودک‌کشی صهیونیست در غزه

ضرورت توجه دست‌اندرکاران تعزیه به جریان کودک‌کشی صهیونیست در غزه

به گزارش جهانی پرس از روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت‌و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا)، بیست‌و هفتمین قسمت از برنامه «صمیمانه» با حضور سید عمادالدین مرتجی مدیر سکوی «شبکه جهانی تعزیه»، آرش فهیم کارشناس رسانه و روزنامه‌نگار با اجرای عباس کریمی‌عباسی برگزار شد.

مرتجی در ابتدا درخصوص شکل‌گیری سکوی «شبکه جهانی تعزیه» گفت: در ابتدا به نظرمان رسید که با توجه به خلاء موجود این سکو را راه اندازی کنیم تا بتوانیم سالم‌ترین تعزیه‌هایی که در سطح کشور اجرا و خوانده می‌شوند را به دوستداران این حوزه ارائه کنیم.

وی بیان کرد: متاسفانه به دلیل ناشناخته ماندن این هنر در کشور، مردم با شنیدن اسم تعزیه به یاد اجراهای کوچک خیابانی می‌افتند؛ همچنین شنیدن این واژه فقط واقعه کربلا و بزرگان این حادثه را در ذهن مردم تداعی می‌کند. تعزیه یک هنر آیینی، ایرانی و اسلامی است که صرفا به اهل بیت علیه‌السلام نمی‌پردازد؛ به‌طوری‌که ما تعزیه‌های مختلفی در حوزه‌های گوناگون داریم حتی در حوزه طنز.

مدیر سکوی «شبکه جهانی تعزیه» توضیح داد: ما معیارهایی را روی صحیح خوانی و روایات پیاده و زیر نظر یک فقیه عالم و عالیقدر تمامی نسخه‌های مورد استفاده‌مان را اصلاح کرده‌ایم و تمامی نسخ و اجراها حتی در خارج از کشور جزو نسخ اصلاح شده هستند و آنها را منتشر می‌کنیم؛ در مجموع تمام سعی ما بر آن است تا تعزیه‌های درست که قابلیت استناد دارند را به کاربران ارائه کنیم.

مرتجی در مورد گسترش و جهانی شدن محتوای این سکو عنوان کرد: همکاران من در تلاشند تا چند نسخه اصلی تعزیه را به چهار زبان انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی و عربی ترجمه کنند تا بعد از بارگذاری در سکو تبلیغات آنها را نیز شروع کنیم، نکته مهم اینجا است که هیچ سازمان و ارگانی حمایت ویژه ای از ما ندارد و تنها سازمانی که ما با آن در ارتباطیم و امیدواریم از ما حمایت کند ساتراست.

در ادامه فهیم راجع به این سکو خاطرنشان کرد: راه‌اندازی این سکو با توجه به محوریت آن اتفاق بسیار خوبی است. تعزیه بخشی از میراث فرهنگی اصیل و باستانی ماست و باید مورد پاسداشت قرار بگیرد به‌خصوص در حال حاضر که هنرهای نمایشی ما از نظر تفکرات، مکاتب، و روش‌های اجراییِ وارداتی به‌نوعی هدف تهدید هستند و گاهی نمایش‌هایی اجرا می‌شوند که در شان فرهنگ و مردم ما نیستند، ضرورت توجه بیشتر به هنر تعزیه بیشتر خودنمایی میکند. توجه به هنرهای آیینی و سنتی مثل تعزیه می‌تواند خلأهای موجود در هنرهای نمایشی ما را جبران کند. امیدوارم مسئولان این عرصه در حوزه سکوهای ناشر محور و رسانه‌های نمایشی آن را بیشتر معرفی کنند و ترویج دهند.

وی اضافه کرد: به‌طور کلی نکته‌ای که درباره تعزیه باید توجه داشت این است که برای ارتقای جایگاه تعزیه در جامعه و البته جهانی شدن باید با موزه‌ای و مناسبتی شدن آن مقابله کرد. حتی این هنر می‌تواند به‌روز رسانی شود و به مسائل روز بپردازد مانند تعزیه دو طفلان مسلم در کشور آمریکا و ارجاع آن به مسئله کودک‌کشی در فلسطین و غزه که آن‌را ملموس‌تر و تاثیرگذار تر خواهد کرد. امروز لازم است دست‌اندرکاران تعزیه به جریان کودک‌کشی صهیونیست در غزه توجه کنند و آنچه در توان دارند برای حمایت از جبهه مقاومت اسلامی انجام دهند.

در ادامه کریمی خاطرنشان کرد: قید کردن رده‌بندی سنی در این سکو نکته مهمی است. همه تصور می‌کنند که موارد مذهبی نیازی به رده بندی سنی ندارند اما همین امر نوعی آگاهی‌بخشی به والدین است تا بدانند هر موضوعی مختص به سن خاصی است.

برنامه «صمیمانه» کاری از ساتراست که به معرفی سکوهای نمایش خانگی و تحلیل و بررسی عملکرد آنها می‌پردازد.