۱۴۰۳/۹/۱ - ۱۲ : ۲

وزیر بهداشت: خط قرمز ما کیفیت آموزش است

وزیر بهداشت: خط قرمز ما کیفیت آموزش است

به گزارش جهانی پرس از صدا و سیما؛ محمدرضا ظفرقندی در نشست مسئولان بسیج دانشجویی پیرامون مسائل اساسی کشورکه با عنوان پیشگامان رهایی دروزارت بهداشت برگزار شد، گفت: افزایش ظرفیت دو پیوست داشته که آن هم دست وزارتخانه نیست.

وزیر بهداشت افزود: پیوست اول این است که هر دانشجو رشته پزشکی یک میلیارد تومان هزینه دارد و باید برای آن بودجه در نظر گرفته شود که شامل خوابگاه و استاد و... می‌شود، در ۴ سال گذشته بودجه برای آن داده نشده است، پیوست دوم این است که استاد‌های آنها باید تأمین شوند.

ظفرقندی با اشاره به بیش از سه دهه سابقه استادی در دانشگاه‌ها گفت: اصلا این روش آموزش را قبول ندارم. مگر می‌شود به یکباره ۱۵۰ دانشجو به ۲۵۰ دانشجو در یک کلاس تبدیل شود! آموزش باید با بحث و گفتگو انجام شود. باید تعداد دانشجو‌های کلاس کم شود.

وزیر بهداشت گفت : ما باید با همدیگر بتوانیم این مشکلاتی که گفته شد را با گفتمان، وفاق و کاهش فاصله حل کنیم.

ظفرقندی در واکنش به گلایه اینکه آموزش دانشجو‌های بین‌المللی فقط برای درآمدزایی است گفت: در همه کشور‌های دنیا به دانشجو‌های بین‌المللی به عنوان منبع درآمد نگاه می‌شود. زمانی که دانشجو بین‌المللی می‌آید از امکانات آموزشی استفاده می‌کند باید هزینه تحصیلش را پرداخت کند، اما این به معنای درآمدزایی نیست.

وزیر بهداشت در پاسخ به اعتراض یکی از دانشجو‌های حاضر در جمع که می‌گوید: زمانی که ما برای دانشجو‌های خودمان ظرفیت آموزش نداریم چرا باید دانشجو خارجی در کشور آموزش بدهیم؟، گفت: تا زمانی که زیرساخت و بودجه تعیین نشود، افزایش ظرفیت پزشکی نباید انجام شود. در حال حاضر دانشجو‌ها و دانشگاه‌های ما شرایط را با همان بودجه گذشته تحمل می‌کنند.
ظفرقندی خطاب به مسئولین بسیج دانشجویی افزود: اگر قبول دارید یکی از دلایل مهاجرت مسائل اقتصادی اجتماعی هست راه‌حل پیشنهاد بدهید با هم جلو می‌بریم.

وی  گفت: تا تعامل مستقیم و چهره به چهره و نزدیک با دانشجو برقرار نشود نه فقط با یک عده از دانشجو بلکه با همه دانشجو نتیجه حاصل می‌شود. هنر بسیج این است که حصار نداشته باشد. من اعتقادم این است که بسیج باید بتواند با همه دانشجو‌ها گفتمان بکند. ما باید بتوانیم وفاق و وفاق بین نسلی ایجاد بکنیم.

وزیر بهداشت گفت: مسئله امروز ما این است که ما جدایی بین نسلی داریم خیلی از آن کسانی که مسئولیت دارند حرف جوانان را نمی‌فهمند و برعکس.

ظفرقندی اضافه کرد: اوایل انقلاب تند و تیز بودیم، فکر می‌کردیم اگر یک نفری ۹ تا صفت خوب دارد یک صفت بد دارد باید از قطار انقلاب پیاده بشود ما اینجوری فکر می‌کردیم؛ ولی الان من این فکر را نمی‌کنم. فکر می‌کنم اگر  بتوانم یک نفری از ۱۰ تا صفت پنج تا صفت خوب دارد باید او را سوار قطار انقلاب کرده و همراه کنم.

در این مراسم نمایندگانی از دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، ایلام، کاشان خطاب به وزیربهداشت درخصوص دغدغه‌های خود مانند مهاجرت پزشکان، افزایش ظرفیت پزشکی، حضور دانشجو‌های بین‌المللی در کشور و نگاه درآمدزایی به آنها، نبود امکانات آموزشی در کشور، وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی و متأهلی، انتصابات وزارتخانه سخن گفتند.