۱۴۰۳/۹/۱۲ - ۱۴ : ۲۷

مدعی‌العموم جامعه معلولین خواهیم بود

مدعی‌العموم جامعه معلولین خواهیم بود

به گزارش جهانی پرس، سیدجواد حسینی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: 13 آذرماه روز جهانی معلولین است و در این روز باید بیش از هر زمان دیگری بر توجه به معلولین تمرکز کنیم.

» سرپرست سازمان بهزیستی کشور افزود: طبق گزارش سازمان ملل، میزان شیوع معلولیت  ۱۵ درصد است، و در ایران شیوع‌شناسی معلولیت در ۱۹ استان با مطالعه بر روی ۲۷۱ هزار خانواده انجام شده است و فردا نتیجه این پیمایش از سوی رئیس جمهور رونمایی می‌شود.

وی گفت: معلولیت پدیده‌ای چند وجهی است و ۱۱ میلیون معلول در کشور داریم که از این تعداد، یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند.

سرپرست سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: ۲۰۲ هزار سالمند و ۷۵ هزار زن سرپرست خانوار دچار بیمار اعصاب و روان و بیماری مزمن هستند که این موضوع، وظیفه ما را سنگین می‌کند.

حسینی تأکید کرد: همه مکلف هستند که جامعه را برای معلولین دسترس‌پذیر کنند؛ زیرا معلولین استعداد‌های فراوان و نیاز‌های متنوعی دارند و برای آن‌ها ساختار ایجاد شده است که سازمان بهزیستی از آن جمله است.

سرپرست سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه این سازمان آن‌گونه که باید، در جامعه شناخته‌شده نیست، گفت: ما مدعی‌العموم قانون جامع حمایت از حقوق معلولین خواهیم بود و از اجرای آن دفاع خواهیم کرد.

وی در ادامه به تشریح خدمات سازمان بهزیستی کشور به معلولین پرداخت و اظهار داشت: روز جهانی معلولین را به «هفته معلولین» ارتقاء دادیم.

حسینی افزود: ۶۱ هزار و ۲۰۰ زن روستایی تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و برای ۲۴ هزار نفر از آنان فرصت اشتغال ایجاد کردیم؛ همچنین بیش از ۵۰۰ هزار‌ زن از بیمه پایه بهره‌مند شدند.

سرپرست سازمان بهزیستی کشور گفت: ما در این هفته برای اجتماعی‌سازی فعالیت خواهیم داشت و در این روز‌های با رئیس جمهور و نمایندگان و چهره‌ها و ورزشکاران معلول جلساتی برگزار می‌کنیم.

حسینی با بیان اینکه دانش‌بنیان بودن، از دیگر سیاست‌های سازمان بهزیستی کشور است، عنوان کرد: مجموعه فعالیت‌هایی که در این سازمان انجام می‌دهیم بر پایه دانش‌بنیان بودن است.

وی اضافه کرد: به‌زودی اندیشکده و مرکز نوآوری سازمان بهزیستی تأسیس و مجله پژوهشی این سازمان منتشر می‌شود.

سرپرست سازمان بهزیستی کشور افزود: طرح «بهزیستی معلم» را هم در دست اقدام داریم که البته ممکن است نام آن تغییر کند. در این طرح به دنبال این هستیم که از ظرفیت محلات استفاده کنیم.

حسینی مشارکت‌جویی و مشارکت‌محوری را سیاست دیگر سازمان بهزیستی عنوان و خاطرنشان کرد: ما در سازمان بهزیستی به دنبال مشارکت در نوع واقعی و نه تشریفاتیِ آن هستیم. با اجرای چنین شیوه‌ای همه در تصمیم‌گیری‌ها و اتخاذ سیاست‌ها سهیم هستند.

وی اظهار داشت: حجم تقاضا و خواسته‌های مردم برای مشارکت در بهزیستی پشت یک سد مانده است و اگر بسترسازی‌های لازم را انجام دهیم، تمامی مشکلات مالی و غیرمالی ما برطرف می‌شود.

سرپرست سازمان بهزیستی کشور گفت: آن‌گونه که بایسته و شایسته است، نتوانستیم برای مشارکت خرد مردم هم حتی بسترسازی کنیم؛ این در حالی است که مردم متقاضی کمک هستند.

حسینی با بیان اینکه سال گذشته ۱۸۰ میلیارد تومان از مسئولیت‌های اجتماعی خود را انجام دادیم، افزود: توسعه کمّی و کیفی تشکل‌های غیردولتی مردمی باید گسترش پیدا کند.

وی عنوان کرد: هم‌اکنون بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از سازمان بهزیستی مستمری دریافت می‌کنند و حدود ۴۸ هزار نفر هم در نوبت دریافت مستمری از این سازمان هستند.

سرپرست سازمان بهزیستی کشور یادآور شد: در زمینه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی با وزارت آموزش و پرورش همکاری‌هایی را برای خدمت‌رسانی به دانش‌آموزان انجام می‌دهیم.

حسینی خاطرنشان کرد: در سازمان بهزیستی ۳۷۴ اورژانس اجتماعی داریم و تا پایان سال، تمامی شهر‌های بالای ۵۰ هزار نفر دارای اورژانس اجتماعی می‌شوند.

وی اضافه کرد: همچنین در بحث مقابله با اعتیاد هم ما ۱۷ خودروی «ون» را به مراکز پرخطر آسیب‌زا ارسال کردیم تا در این حوزه، مداخلات لازم را انجام دهیم.

سرپرست سازمان بهزیستی کشور گفت: در حوزه فعالیت‌های هنری هم ما بیش از هزار و ۶۰۰ خانه هنرمندان دایر کردیم؛ همچنین جشنواره‌های بومی و محلی را طراحی و برنامه‌ریزی می‌کنیم. تا با ایجاد جریان‌های خوب هنری اوقات فراغت آن‌ها را پر کنیم.

حسینی همچنین در پاسخ به سوالی درباره خودکشی یک دختر ۱۱ ساله، اظهار داشت: هنوز جوابی از پزشکی قانونی در این زمینه به ما اعلام نشده است.

وی بیان کرد: در حوزه پیشگیری از مصرف‌ دخانیات، تنها دستگاه دولتی که در این زمینه فعالیت می‌کند، سازمان بهزیستی کشور است. ما این موضوع را بسیار جدی دنبال می‌کنیم و معاونتی را برای پیشگیری در نظر گرفتیم.

سرپرست سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: سیاست ششم سازمان ما «خانواده‌محوری» است که آن را در کنار مرکز و مؤسسه‌محوری قرار دادیم. تمام تلاش ما این خواهد بود جمعیت هدف خود را در خانه‌ها نگه‌داریم و اگر‌ خانه‌ای ندارند، برای آن‌ها شبه خانواده ایجاد کنیم.

حسینی گفت: سیاست هفتم ما سیاست «توانمندسازی» است. اگر بتوانیم این هشت میلیون جمعیت هدف و بیش از ۲ میلیون نیازمند را به زندگی عادی بازگردانیم، موفق شده‌ایم. برای توانمندسازی باید در سه مرحله اقدام کنیم؛ مرحله اول، «پیش از رهسپاری» است که استعدادیابی و آموزش مهارت را در دستور‌کار خود قرار دادیم.

وی افزود: «حین رهسپاری» مرحله دوم را شامل می‌شود؛ یعنی تا امکانات لازم را به آن‌ها ندادیم، آنان را وارد جامعه نمی‌کنیم. مرحله سوم هم «پسارهسپاری» است که در این مرحله هم اقدامات و حمایت‌های لازم را انجام خواهیم داد.

سرپرست سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: توزیع 3 هزار جهیزیه به جامعه هدف با سرانه ۳۵ میلیون تومان را انجام داده‌ایم. امسال ۶۰ هزار شغل را ایجاد کردیم و تاکنون ۵۰ درصد از مشاغل جدید ایجاد شده‌اند و بر اساس همین مدل، مددجویان به بازار کار خواهند رفت.