مطالب حوزه فناوری

١۰ درصد افراد مسن به بیماری «کم ماهیچگی» مبتلا می‌شوند

جراح مغز و فوق تخصص جراحی ستون فقرات و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کم ماهیچگی یا «سارکوپنیا» یک بیماری است که به طور متوسط در ۱۰ درصد افراد مسن رخ می‌دهد ولی در تمام افراد شاهد تحلیل عضلانی (آتروفی عضلانی) هستیم.

برگزاری دوره تخصصی آشنایی با الزامات قانونی تولید تجهیزات پزشکی در نمایشگاه ایران نانو۱۴۰۳

دوره آموزشی تخصصی (آشنایی با الزامات قانونی و استانداردی در فرایند دریافت مجوز تولید تجهیزات پزشکی) ۱۶ آبان، از ۹ الی ۱۲ در سالن ملل نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

لحظه نصب ماهواره‌های کوثر و هدهد بر روی پرتابگر سایوز

تصاویری از لحظه نصب ماهواره‌های کوثر و هدهد بر روی پرتابگر سایوز منتشر شد.

کاهش مصرف آب با سامانه هوشمند ایران ساخت

گروهی از مهندسان یک شرکت دانش بنیان سامانه‌ای مبتنی بر هوش مصنوعی و داده‌های ماهواره‌ای عرضه کردند که با اجرای آن در استان‌های اصفهان، مرکزی و فارس موجب افزایش بهره‌وری و کاهش مصرف آب شده اند.

تا سال ۲۰۴۰ تعداد ربات‌ها از انسان‌ها بیشتر می‌شود

ایلان ماسک در گفتگو با پیتر دیاماندیس(Diamandis)، بنیانگذار جایزه ایکس(XPRIZE)، در مورد نیروی رو به رشد هوش مصنوعی گفتگو کرد و یک چارچوب زمانی برای اولین مأموریت‌های بدون سرنشین و سرنشین‌دار اسپیس‌ایکس به مریخ تعیین کرد و از کاهش جمعیت و افزایش ربات‌های انسان‌نما سخن گفت.

درخشش محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مسابقات سدید



محقق دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با ارائه طرحی درخصوص ساخت زخم پوش، در نخستین دوره مسابقات سدید مقام سوم را کسب کرد.

لزوم توجه به کاردرمانی در کشور

رئیس انجمن علمی کاردرمانی ایران گفت: اختلالات روانی، فیزیکی و اجتماعی در جامعه ما بیشترین خدمات را دریافت می‌کنند و با توجه به افزایش سالمندی نیاز به کاردرمانی در کشور ما روبه افزایش است.

روش‌های کم تهاجمی جایگزین جراحی در درمان سرطان

رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی گفت: با کمک دستگاه سایبر نایف تعداد جلسات رادیو تراپی بیماران سرطانی از ۳۰ جلسه به ۳ جلسه کاهش می‌یابد و روش‌های کم تهاجمی جایگزین جراحی می‌شود.

این دستگاه سرطان را در ۱ ساعت تشخیص می‌دهد

دستگاه جدید ابداع‌شده توسط پژوهشگران آمریکایی، یک فناوری کم‌هزینه است که می‌تواند نشانه‌های سرطان را در یک ساعت شناسایی کند.

کاهش شیوع هپاتیت B با انجام واکسیناسیون در کشور

هپاتیت های ویروسی یکی از عمده ترین مشکلات سلامت عمومی در جهان امروز محسوب می شوند. هرسال میلیون ها نفر به این بیماری مبتلا شده و جمعی ازآنها نیز مبتلا به انواع حاد یا عوارض ناشی از بیماری و حتی مرگ می شوند. این بیماری به دلیل هزینه هایی که ایجاد می کند، بار سنگینی بر دوش نظام های سلامت تحمیل می کند. با افزایش دانش و آگاهی در مورد روش‌های انتقال، پیشگیری و اهمیت واکسیناسیون، می‌توان نقش موثری در کنترل و کاهش موارد ابتلا داشت.

مسمومیت با متانول؛ سرخوشی مرگبار

عضو هیات علمی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی کردستان به عوارض بسیار جدی متانول هشدار داد و گفت: متانول به عنوان الکل چوب شناخته می‌شود که بسیار سمی است و مصرف آن می‌تواند عواقب جدی و حتی مرگباری به همراه داشته باشد، بنابراین آگاهی عمومی در رابطه با مسمومیت های الکی به شدت مهم است.

ساخت آلیاژی با خواص شگفت‌انگیز به دست دانشمندان ایرانی

دانشمندان ایرانی با ساخت آلیاژی جدید با خواص مکانیکی بی‌نظیر، ظرفیت تحول در صنایع مختلف را دگرگون کردند.

بلامانع بودن حضور پذیرفته شدگان ارشد و دکتری ۱۴۰۳ در آزمون امسال

حضور پذیرفته شدگان ارشد و دکتری ۱۴۰۳ در آزمون امسال مانعی ندارد.

مصرف خودسرانه مسکن‌ها خطرات جانی دارد

کارشناس امور خدمات بستری و سرپایی سازمان غذا و دارو گفت: ­­بر اساس آمارها، سالانه حدود ۵۰ هزار تا ۶۰ هزار مورد مسمومیت ناشی از استامینوفن گزارش می‌شود.

تکمیل زیست بوم فناوری سلامت با راه اندازی 16 مراکز نوآوری تخصصی

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از راه اندازی 16 مرکز نوآوری را بستری جهت تکمیل زیست بوم فناوری سلامت کشور خبر داد.

تولید مداوم برق از آب شور دریا

محققان دستگاهی ساختند که در آن از نانولوله‌کربنی و گرافن برای تولید برق از آب شور دریا استفاده شده است. این دستگاه کارایی بالاتری نسبت به فناوری‌های مشابه دارد.

پیشگیری از بیماری‌ها با حفظ سلامت دهان و دندان



رئیس انجمن علمی بیماری‌های لثه و دهان (پریودنتولوژی) ایران گفت: سلامت دهان و دندان در پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها از جمله دیابت، بیماری‌های قلبی وآلزایمر موثراست.

لباس مخصوص شهرهای گرم ابداع شد

پارچه جدیدی که توسط یک گروه پژوهشی بین‌المللی ابداع شده است، می‌تواند امیدبخش دوخت لباس‌های مخصوص ساکنان شهرهای گرم باشد.

ردیابی سکته قلبی با هوش‌مصنوعی

محققان با کمک هوش‌مصنوعی ابزاری برای سنجش نوعی پروتئین ابداع کردند که به تشخیص سکته قلبی کمک می‌کند.

دانشمندان راز تنظیم ساعت داخلی بدن را کشف کردند

گروهی از دانشمندان در سنگاپور و ایالات متحده کشف کردند که چگونه پروتئینی که ساعت بیولوژیکی یا زیستی ما را کنترل می‌کند، عملکرد خود را تغییر می‌دهد و راه‌های جدیدی برای درمان جت لگ و تغییرات فصلی ارائه می‌دهد.