صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
گروه های خبری
اقتصادی
مدیریت شهری
اجتماعی
هنر و اندیشه
محله خبر
اختصاصی جهانی پرس
تولید، اکران و پخش

چرا به برج آزادی اهمیت نمی دهند

برای هر کشوری که گاهی نماد آن کشور هم محسوب می شود آثار تاریخی آن کشور هست و شاید سازه ای که در میدان آزادی تهران وجود دارد اگرچه قدمت تاریخی زیادی ندارد اما در گذشته پیش از برج میلاد نمادی از شهر تهران بوده است.

به گزارش جهانی پرس؛ مریم حضرتی- این روزها برج های تهران محل گردشگری در این شهر شده اند به طوری که گردشگران شهرستانی و حتی خارجی یکی از مکان های بازدید در زمان حضورشان در تهران را یا برج میلاد و یا برج آزادی قرار می دهند.
این گزارش درباره برج آزادی است برجی که شاید بتوان قسم خورد کمتر کسی با آن عکس نداشته باشد .
درابتدای آن به تاریخچه آن می پردازیم که برج شهیاد که پس از انقلاب 1357با نام برج آزادی شناخته می شود، سازه‌ای در میدان آزادی واقع در تهران، ایران است. برج آزادی اصلی‌ترین نماد تهران است و تقریباً در همه جای جهان تهران را با این نماد می‌شناسند. این برج در سال ۱۳۴۹ خورشیدی، توسط حسین امانت، معمار ایرانی، طراحی و توسط مهندس محمد پورفتحی ساخته شد. برج آزادی، به عنوان نماد «ایرانِ مدرن» و برای یادبود جشن‌های 2500ساله شاهنشاهی ایران در میانه یکی از میدان‌های اصلی غربِ تهران به نام میدان شهیاد و آزادی کنونی طراحی و ساخته شد.
معماری برج، تلفیقی از معماری هخامنشی، معماری ساسانی و معماری اسلامی است. در محوطه زیرین برج، چندین تالار نمایش، نگارخانه، کتابخانه و موزه قرار دارد. این بنا در تاریخ 26اسفند 1353با شمارهٔ ثبت 1008به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

این مطالبی که عنوان می شود از سخنان بنده نیست بلکه این ثبت شده ویکی پدیاست و نمیتوان کسی را به آن متهم کرد بخاطر اینکه این برج به دلیل برخی تصمیم های نادرست به ویرانی نزدیک تر می شود.
در ویکی پدیا اینطور نوشته شده «در دوران انقلاب 1357اجتماعاتی در این میدان برپا می‌شد و پس از پیروزی انقلاب نیز برنامه پیشواز از سید روح‌الله خمینی در بازگشت از پاریس به تهران در این میدان انجام و نام آن نیز از میدان شهیاد به میدان آزادی دگرگون شد. در هفته‌های پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم ایران، میدان آزادی محل گردهمایی‌های برخی از معترضان به نتایج انتخابات بوده‌است و دوباره شعارهایی بر روی پایه‌های برج درج گردید. از سال 1392با آشکار شدن وضعیت تخریبی نگران‌کننده برج آزادی هر یک از ارگان‌های درگیر، مسئولیت را به دیگری واگذار می‌کنند و همچنان برج آزادی در انتظار متولی است. به تازگی هم منظر بصری برج آزادی با ساختن مسجدی در نمای شمال غربی آن مخدوش شده‌است و با وجود ثبت ملی این اثر در میراث فرهنگی، هنوز حریم آن مصوب نشده‌است. در آبان 1396، در دوران ریاست‌جمهوری حسن روحانی، این برج به عنوان نماد ایران و نماد سیاسی این کشور، به‌کار رفت که مورد نقد رسانه‌های درون ایران، قرار گرفت. در کردن 8 توپ برای نوروز 1400در کنار برج توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران که نقدهای بسیاری را برانگیخت. پس از آیین توپ در کردنِ تحویل سال 1400در کنار برج آزادی، که دست کم، از دوران قاجار، به دور از بناهای تاریخی ایران، انجام می‌شده‌است، در امتداد جایی که توپ‌ها مستقر بودند، ترک‌هایی در برج، پدید آمد. این کار، توسط لشکر 23نیروی زمینی و دژبان کل ارتش جمهوری اسلامی با همکاری شهرداری تهران انجام شد و مدیر اجرایی برج، از آن، اظهار بی‌اطلاعی کرد.زهرا نژادبهرام از شورای شهر تهران، در دوم فروردین 1400، در واکنش به انتقادهای این رویداد، ادعا کرد که شلیک توپ کنار برج، با تأیید سازمان میراث فرهنگی ایران و فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی انجام شده‌است. یک نمایندهٔ مجلس ایران نیز این کار ارتش جمهوری اسلامی را «تعجب‌برانگیز» دانست.»
خب تا اینجا این اتفاقات برای برج آزادی رخ داد و دقیقا یک ماهی تا نوروز 1402 باقی مانده است به این بهانه که برج آزادی چه موارد دیدنی برای گردشگران نوروزی پیش بینی کرده به آنجا رفته و از مکانهای دیدنی آن بازدید کرده و متوجه شدم اگر به این برج بها داده شود شاید خیلی بیشتر از برج میلاد گردشگر را در خود داشته باشد اما یکی از ایراداتی که دارد مشخص نبودن و اطلاع رسانی زیادی برای این برج صورت نمی گیرد چرا که تمامی افرادی که با آنها روبرو شدم از آقایان محترمی که از ابتدای درب این مجموعه فرهنگی حضور داشتند تا انتهای برج که به گندرک می رسید تمامی سعی در اطلاع رسانی در این زمینه به گردشگران بودند از آقای افرادی گرفته تا خانم های خستگی ناپذیری مثل خانم اسلامی که پابه پای گردشگران برای هر قسمتی توضیحاتی می دادند.
جای تعجب داشت در زیر این برج در مجموعه فرهنگی آزادی چندین موزه قرار دارد موزه شهاب سنگ، موزه عکاسی و حتی موزه ایران شناسی که فکر می کنم گل سرسبد این برج محسوب می شود بی نهایت زیبا و با اطلاعات کامل ساخته و در اختیار گردشگران قرار گرفته است. البته اطلاع رسانی از اخبار برج در رسانه ها را به خوبی شاهد هستیم اما اینکه به مانند برج میلاد تبلیغات وسیعی صورت بگیرد تا گردشگران پی به وجود موزه های مختلف در برج آزادی باشند و یکی از مکانهای بازدیدشان در تعطیلاتی که به تهران سفر می کنند باشد متاسفانه نیست.
امیدوارم مسئولان در این یک ماه برای کمک اقتصاد گردشگری از این مجموعه در جهت درآمدزایی استفاده کنند.
 

شناسنامه


کدخبر: ۳۲۶۰۵۷
تاریخ: ۱۴۰۱/۱۱/۲۹     ساعت: ۱۵ : ۳۸
امتیاز به این خبر:
  • 0
سرویس: اختصاصی جهانی پرس       زیرسرویس: اختصاصی جهانی پرس
انتشار:
تماس با ما


نام :*
ایمیل:
متن پیام :*
ارسال
نظرات


استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
  • ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۳ فروردين
  • ١١ رمضان ١٤٤٤
  • Apr 02 2023